Jedan od problema s kojim se brojne dame bore tijekom ljetnog perioda je održavanje make upa na licu postojanim. Uvriježeno je pravilo da se u ljetnim mjesecima koristi prozračna i lagana šminka, koju odabrati i na koji način istaknuti na licu najbolje ali bez bojazni od 'otapanja' otkrile su naše poznate vizažistice

1.Primeri i BB kreme - idealna zamjena za pudere
Lagane i prozračne tonirane hidratantne kreme bez ulja alternativa su teškim puderima koje u ljetnom periodu svakako treba izbjegavati, ističe vizažistica Sanja Agić.

Trik brojnih vizažista je da se bronzer nanosi samo na izbočene dijelove lica koji su i prirodno najviše na udaru sunca - na čelo, jagodice, bradu i nos

Tajna savršene večernje šminke koja je postojana i na visokim temperaturama su primeri, lagane baze koje se na kožu nanose nakon hidratantne kreme, a prije šminke. Postoje bezbojni i tonirani, za ljeto svakako treba odabrati primer sa zaštitnim faktorom. Primeri upijaju višak masnoće i eliminiraju suvišan sjaj masne i mješovite kože, a suhu kožu štite od isušivanja te dulje vrijeme ostaje vlažna.

>>Maskara u boji: Električni glamur za sve boje očiju

BB kreme idealne su za ljeto jer gotovo sve imaju visoki zaštitni faktor pa predstavljaju i odličnu zaštitu od sunca, a osim toga služe kao hidratantna krema, podloga za make up i puder.

>>4 BB kreme koje će dvostruko razveseliti vašu kožu

2. Iskoristite sve čari bronzera

Bronzer koži daje blistav sjaj, stoga je preplanulu put najlakše naglasiti ovim proizvodom kojeg obožavaju vizažisti za isticanje aduta na cijelom tijelu. Trik brojnih vizažista je da se bronzer ne nanosi na cijelo lice nego samo na izbočene dijelove, koji su i prirodno najviše na udaru sunca - na čelo, jagodice, bradu i nos. Ako imate kratku kosu ili je vežete u rep, svakako nanesite malo bronzera na vrat te na ušne školjke.

Teške ruževe ljeti zamijenite sjajilima s UV zaštitom ili hidratantnim balzamima s vitaminom E



3. Sjenilo birajte prema boji tena

Za ljeto je idealna zlatna nijansa sjenila koju je kistom dovoljno nanijeti na jagodice i kapke, zlatna nijansa bira se prema boji tena. Ružičasti ten trpi toplije zlatne nijanse sjenila, maslinasti ten svjetlije zlatno-žute nijanse, a za žućkasti ten birajte tamnije zlatno-smeđe sjenilo.

Sanja Agić ističe kako je najnoviji trend za ljeto nijansa sjenila i ruža u identičnoj boji, preporuča ga za sve hrabre dame.

4. Umjetne trepavice i trend bojanja- savršena zamjena za maskaru
Odlučite li se i za maskaru, ako ne volite vodootpornu, nanesite klasičnu te je fiksirajte tako da samo na vrhove trepavica preko obične maskare stavite vodootpornu. Još jedan popularan trik koji savjetuje Niccole za sve koji se odluče šminku izbjegavati u ljetnom peridou je bojenje trepavica i obrva u nijansu što sličniju onoj kose. Naravno tu su i umjetne trepavice čiji rok trajanja je 3 do 4 tjedna, a koje savršeno funlcioniraju i tijekom kupanja.

5. Usne moraju biti vlažne
UV zrake isušuju usne pa se moraju hidratizirati danju i noću. Teške ruževe zamijenite ultrahidratantnim balzamom s vitaminom E. Odličan trik je ukoliko stavljate ruž voštana olovka koja sprečava razlijevanje i ruž održava na mjestu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju