Konačno smo dočekali godišnje doba koje obožava vesele boje, prozračne materijale i kratke suknje i hlačice. No tijekom zimskih dana i slojevite odjeće koja prikriva svaki dio tijela koži je potreban oporavak i odgovarajuća njega. To vrijedi i za noge - najzavodljiviji dio ženskog tijela. Planirate li uskoro prošetati omiljenu suknju vrijeme je za pripremu od 5 koraka nakon koje će vaše noge izgledati kao da ste došle s crvenog tepiha


1. Započnite s njegom kože

Suhi zrak iz grijanih prostorija te debeli materijali kožu liše potrebne vlage te je ona najsuša upravo na nogama. Napravite dobar piling uz pomoć soli i ulja za tijelo, dobro istrljajte noge i riješite se suhe kože i odumrlih stanica. Nakon toga nanesite hidratantno mlijeko za tijelo.

2. Riješite se dlačica
Vrijeme je da se detaljno pozabavimo neželjenih dlačica koje smo 'uzgajali' tijekom zime, a izbor tretmana ij e vrlo širok. Depilacijska krema, britvica, vosak ili neka druga metoda, važno je jedino da se koža navikne na odstranjivanje dlačica, a na vama je da do daljnjega budete redovite i dosljedne. Za dugotrajnije rješenje isprobajte laserski tretman s kojim ćete biti mirne cijelu sezonu.

Problem celulita ne može se riješiti preko noći no 'narančinu koru' možete ublažiti jer ona je vezana i za cirkulaciju

>>U 2 minute napravite domaću pastu za depilaciju

3. Sakrijte celulit
Više od 90 posto žena se bori s celulitom. Ovaj se problem ne može riješiti preko noći no 'narančinu koru' možete ublažiti jer ona je vezana i za cirkulaciju. Dva do tri puta tjedno tijekom tuširanja grubom spužvom ili rukavicom od konoplje dobro istrljajte bedra.

To će pojačati cirkulaciju, rad limfnih žlijezdi i 'potjerati' vodu. Nakon tuširanja nanesite anticelulitnu kremu po želji koja zateže kožu i čini ju blistavom. Pijte čim više tekućine i izbjegavajte masnu i tešku hranu.

4. Budite u formi
Svi jako dobro znamo koliko je tjelovježba važna za zdravlje, ali i za fizički izgled. Ako ste planirali krenuti na fitness, pilates, aerobik ili neku drugu slobodnu aktivnost sada je krajnje vrijeme.

No noge možete oblikovati i kod kuće i to uz pomoć jednostavnih vježbi koje jačaju tonus mišića, tope masne naslage i celulit te oblikuju noge. Vježbe potražite ovdje.

5. Našminkajte noge
Preplanule noge uvijek izgledaju ljepše jer skrivaju nedostatke. Planirate li odjenuti kratku haljinu potražite umjetni ten u spreju ili na vrijeme počnite nanositi sredstva za samotamnjenje.

Najjednostavnije rješenje je i mlijeko za tijelo sa shimmerom- svjetlucavim česticama koje daju efekt blistave, zategnute kože.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju