Suha i ispucala koža na petama boljka je brojnih žena u ljetnim mjesecima. Kako su naša stopala ljeti izložena vanjskim utjecajima odlazak pedikeru trebao bi biti mnogo češći. Ukoliko vam je taj ritual prevelik izdatak uz nekoliko pravila možete sami sebi napraviti savršenu pedikuru


 1. Mirisna kupka
Za kućnu pedikuru trebat će vam eterično ulje, mirisna šumeća kupka, losion za masažu stopala i naravno set za manikuru. Ukoliko imate lak prvo ga uklonite s noktiju, pripremite posudu sa što toplijom vodom, ubacite mirisnu bombu i par kapi eteričnog ulja, najbolje od lavande, koje će omekšati tvrdu kožu na petama i ujedno opustiti vaša stopala.

2. Piling za stopala
Nakon desetak minuta, nanesite piling smjesu po stopalima. Ona će vam pomoći u uklanjanju žuljeva ili najtvrdokornijih dijelova na koži. Imajte na umu kako ovaj postupak morate ponavljati barem tri puta tjedno kako bi omekšali naslage.

Ulja za masažu na bazi metvice dodatno će potaknuti cirkulaciju, a stopala će dugo zadržati svježi miris

3. Posušite i primite se grickalice
Tek sada su vaša stopala spremna na konkretnu intervenciju. Istrljajte stopala ručnikom, sačekaje par minuta da udahnu zraka i uhvatite se grickalice. Nokte nemojte rezati previše kratko kako ne bi došlo do urastanja.
Aplikatorom uklonite preostale naslage prljavštine pazeći pritom da ne idete preduboko kako ne biste oštetili živce. Dovoljno će biti da prijeđete ispod vrha nokta, pridodajući pažnju kutevima, no nježno kako ne bi došlo do listanja.

4. Masaža stopala
Ne izbjegavajte masažu stopala, koliko god vam se činila suvišnom. Masaža potiče cirkulaciju, opušta mišiće i ublažava bol. Koristite ulja za masažu na bazi metvice koja će dodatno potaknuti cirkulaciju, a stopala će dugo zadržati svježi miris. Masažu započnite od pete te se lagano penjite prema prstima, kružnim pokretima prelazite uzduž i poprijeko. Posvetite jednaku pažnju svakom stopalu.

5. Poliranje
Koristite rašpicu s različitim površinama, za početak nokte polirajte grubom površinom i na kraju naravno glatkim dijelom ispravite hrapave nepravilnosti. Rašpicom za nokte najmanje deset puta prijeđite preko svakog nokta. Kako bi izbjegli žutilo na noktima utrljajte bademovo ili maslinovo ulje.

6. Nanošenje laka za nokte
Prije nanošenja laka u omiljenoj trendi boji, nokte premažite slojem baznog laka za zaštitu. Na ovaj način boja će ostati postojana i do tjedan dana. Budite spremne na sitne intervencije poput nadomjestka lakom dijelova koji će vam u međuvremenu sigurno nestajati, jer ljeto u otvorenim sandalama i hodanje bosonogi po kamenčićama neće maziti vaša stopala.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju