Za lijepu, zdravu i sjajnu kosu nije bitno samo sa čime je peremo već je podjednako važno i kako je peremo, a mnoge od nas ne čine to pravilno! Donosimo šest uvriježenih pogreški koje većina žena radi dok pere kosu, a koje itekako utječu na njen izgled i stanje. Izbjegnite ih već pri slijedećim pranju i čim prije usvojite novu rutinu pranja kako bi vaš najljepši ukras zasjao u punom sjaju

Pogreška broj 1: Ne vlažite dovoljno kosu prije šamponiranja
Kako bi proizvodi za pranje kose djelovali maksimalno dobro, prije prvog šamponiranja temeljito smočite kosu, preciznije polijevajte je vodom tri do četiri minute. Nemojte je stiskati i cijediti jer su mokre vlasi najpodložnije lomljenju.

Pogreška broj 2: Nepotrebno šamponirate dvaput

Pravilo da se kosa mora šamponirati dvaput izmišljeno je 1950-ih kad su žene prale kosu jednom tjedno ili rjeđe. Ako perete kosu najmanje dvaput tjedno, jedno nanošenje šampona sasvim je dovoljno.

Za lijepu, zdravu i sjajnu kosu nije bitno samo sa čime je peremo već je podjednako važno i kako je peremo

Pogreška broj 3: Stvarate trenje
Trljajući vlasi između dlanova dok ih perete stvarate trenje što može oštetiti kosu. Umjesto toga, većinu vremena dok perete kosu vrhovima prstiju masirajte tjeme gdje je šampon i najpotrebniji.

Pogreška broj 4: Ne koristite pravu vrstu sulfata
Mnogi ljudi koriste potpuno prirodne šampone koji se ne pjene, ali stručnjaci tvrde da je pjena neophodna kako bi kosa bila čista. Odličan 'kompromis' su šamponi koji sadrže prirodne derivate, odnosno sulfate na bazi kokosovog ulja. Za maksimalnu sapunicu tijekom pranja dodajte još malo vode.

Pogreška broj 5: Ne ispirete dovoljno kosu
Kosa se nakon šamponiranja mora temeljito isprati jer je ostaci šampona isto mogu oštetiti. Također, može izgledati vrlo neestetski, odnosno može se činiti kao da imate perut.

Pogreška broj 6: Stavljate regenerator na tjeme
Svako pranje kose mora završiti s nanošenjem regeneratora, ali ne na tjeme već samo na ostatak kose. Uz to, nemojte koristiti češalj kako biste razmrsili kosu dok je natopljena regeneratorom već to učinite prstima jer češalj lomi mokru kosu. Za maksimalni sjaj regenerator isperite mlakom do hladnom vodom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju