Prevrtljivo modno kolo ne pokazuje milost prema trendovima, te nerijetko iskušava našu hrabrost i spremnost na ekstreme. A u kakve nas sve modne katastrofe može uvaliti najbolje dokazuju cipele, uvijek spremne slušati stilske bogove. Kako bismo vam to dokazale iz naših smo ormara i prašnih kutija izvukle svoje najružnije cipele koje danas izazivaju smijeh, ali zbog kojih smo nekada bile glavne face u razredu, plesnom podiju i našem nesalomljivom modnom alter egu

Osim što su cipele poznati ženski 'grijeh', one više od bilo kojeg odjevnog komada određuju naš stil i modni izričaj tog dana, mjeseca ili godine.

Praktične, seksi, udobne ili šik, bez obzira koje lice cipele pokazale, ukoliko su nam drage, pokazat ćemo im vjernost sve dok se ne potroše i izgube bitku sa zubom vremena koji ih napada otkidajući im potpetice, trgajući remenčiće ili odljepljujući njihove ukrase s potpisom 'made in Italy'.

Ali neke cipele, ponesene neobjašnjivim modnim trendom ili krizom identiteta ukusa vlasnice, s vremenskim odmakom ne izazivaju pažnju zbog svoje unikatnosti ili atraktivnosti već zbog nevjerice da su i one nekada bile glavna atrakcija pomno razrađenog stajlinga.

Koje cipele više nikada ne biste voljeli vidjeti u trgovinama?

glasova:

Špicevi inspirirani pričama o Aladinu ili pak čudnovatim kljunašom možda su nekada bili 'must have' na tulumu, ali danas su neslavna epizoda iz potrage za izgubljenim modnim izričajem.

Na rate su se kupovale i svjetlucave glamurozne štikle, nemilosrdne prema stopalu i dobrom ukusu, kako bi ormar za cipele imao svoju blještavu princezu.

>> Ovako je to bilo nekada: 6 vjenčanih fotografija iz arhive naših roditelja

Danas je ona baš kao i slični primjeri na dnu ormara, ili pak skrivena u podrumu ili maminom tavanu, čekajući da se prevrtljivo modno kolo ponovno zavrti i ponovno pokaže takvo zaboravljeno lice.

Dok se to ne dogodi mi ćemo vas vlastitim ružnim cipelama podsjetiti u kakvim smo to štiklama kročile kako bismo osvajale svijet, dečke i plesne podije.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju