Ako smatrate da vam u potrazi za pravim bikinijem može pomoći samo čarobni štapić, ne brinite. Pomoću nekoliko trikova možete spriječiti da vam kupnja najvažnije opreme za plažu bude noćna mora

Ljeto je stiglo i vješalice su pune novih kupaćih kostima svih modela, boja i uzoraka.

Ali vama se diže kosa na glavi i na samu pomisao na beskrajne odlaske u garderobu i pokušaje prikrivanja 'zimskih uspomena' dok isprobavate idealan bikini. No uz nekoliko savjeta kupnja onog pravog, kao i njegovo nošenje, može biti puno ugodnije.

>> 9 najčešćih grešaka koje radite na plaži

1. Preplanuli ten skida kilograme. Vizualno, naravno. A najlakši način da dođete do njega su sredstva za samotamnjenje. Vrlo praktično i jednostavno, a pomoći će vam da izgledate mršavije i privlačnije u svakom bikiniju.

2. Koliko god bili uvjereni da vam određeni model kupaćeg kostima najbolje stoji, isprobajte više različitih modela jer ćete tek kad ih usporedite vidjeti koji vam najbolje pristaje - koji naglašava vaše adute, a skriva nedostatke.

3. Uzmite u obzir aktivnosti na plaži i u vodi pri kojima ćete morati imati povjerenje u svoj bikini. Ako volite odbojku na pijesku ili akrobacije u vodi, svakako birajte kostim sa što manje modnih dodataka koji bi vam mogli smetati i s čvrstim vezicama kako bi sve stajalo na mjestu.

4. Pokušajte vidjeti svoj odraz u trostrukom zrcalu dok isprobavate kostim kako biste vidjeli pristaje li vam iz svakog kuta i uočili detalje koji se ne primjećuju na prvi pogled. Također provjerite i da li je sve kako treba kad sjednete ili čučnete.

5. Kod odabira boje i uzorka uzmite u obzir da tamnije boje i sitniji uzorci sužavaju. A ako volite bikini s većim uzorcima, birajte tamniji print za efekt smanjivanja.

6. Ako birate tange za donji dio bikinija, vodite računa da vezice moraju biti na kukovima kada ih zavežete. A vezice oko vrata na gornjem dijelu vežite nagnuti naprijed kako biste lakše procijenili koliko trebaju biti zategnute.

7. Ne dajte se nagovoriti na trendi bikinije koji vam ne pristaju ili se ne osjećate ugodno u njima. Ako vam vaš sadašnji model savršeno pristaje, ponesite ga sa sobom u kupovinu i zatražite isti model radi lakšeg odabira.

>> Bikini koji podiže i povećava grudi

>> Bikini: omiljeni dodatak ljepotica

8. Nakon što ste odabrali idealan kupaći kostim i stigli na odredište, isprobajte još jedan način da izgledate seksi dok uživate na suncu. Napravite jastuk od pijeska ispod ručnika na mjestu gdje ćete položiti glavu i udubinu na mjestu gdje će vam biti stražnjica – tako će noge i grudi u povišenijem položaju dodatno pridonijeti vitkom izgledu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju