Mladenački i svjež izgled koji nekoliko poteza škarama može podariti svakom licu razlozi su zbog kojih šiške nazivaju svojevrsnim botoksom. Da ovaj bezbolan tretman trpi svako lice potvrđuju brojne zvijezde, a ukoliko se i vi odlučite odrezati šiške donosimo savjete profesionalca kako to učiniti i ne pogriješiti

Trendovske šiške mogu se prilagoditi svakom obliku lica. Pristaju kako uz dugu tako uz i kratku kosu, te osvježuju i pomlađuju cjelokupni imidž. One su najjednostavniji i najbrži način promjene frizure.

>>Šiške: Najpoželjnija jesenska makeover frizura

Svaka dama može si priuštiti šiške bez bojazni kako će pogriješiti pritom svakako imajući na umu kako ovakav zahvat treba prepustiti rukama profesionalaca. Frizer Ivica Zanetti otkrio nam je na koji način se režu šiške.

>>5 trikova protiv spljoštene kose ispod kape

'Šiške se režu puno mekše, konusno, prati se rast kose i način češljanja. Prije poteza škarama treba obratiti pažnju na cjelokupnu fizionomiju lica i naravno prilagoditi šiške njegovom obliku'.

Imate li četvrtasto lice, duge šiške u pramenovima uokvirit će lice, dok će nekoliko kraćih slojeva ublažiti crte lica dajući mu zaokruženiji i mekši oblik.

Ako je vaše lice ovalnog oblika, imate najzahvalniji oblik lica za odabir najrazličitijih frizura. Odgovaraju vam šiške različitih dužina, gustoće i oblika. Možete isprobavati najrazličitije kombinacije bez bojazni da ćete pogriješiti.

Srcoliko lice traži šiške koje će ublažiti naglašenu bradu. Naglašenim i 'teškim' šiškama postići će se proporcija lica.

Duguljasto lice voli šiške koje su počešljane blago u stranu tako vizualno skraćujući lice.

Uz okrugli oblik lica najbolje pristaju mekane, slojevite šiške koje padaju uz rub lica. Na taj način u potpunosti ćete neutralizirati okrugli oblik, a same šiške u tom slučaju možete ošišati na bilo koji način.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju