Opterećene svojim nesavršenostima i nezadovoljne vlastitim izgledom, mnoge žene požele imati vanjštinu glamuroznih ljepotica. Međutim, ono što gledamo na raskošnim reklamama zapravo nije stvarna, već umjetno stvorena ljepota iz Photoshopa. Četiri obične žene iskusile su kako to izgleda kad ih digitalni kist korigira i pretvori u ženu s naslovnice savršenih proporcija i ispeglanih bora

'Oduvijek sam željela imati ovako izgledati. Ali, sad kad to vidim pitam se zašto sam uopće poželjela tako izgledati' komentirala je jedna od njih nakon što je promotrila svoju uljepšanu fotografiju na kojoj se jedva prepoznala.

Digitalni čarobnjaci sve četiri žene uljepšali su do te mjere da doista izgledaju kao manekenke s reklama, ali se dobiveni rezultat nije svidio nijednoj od njih.

Sve četiri složile su se kako ih te fotografije uopće ne predstavljaju, jer su intervencije uklonile one nesavršenosti koje su bile važne za njihove identitete.

'Volim svoje pjegice, mislim da one naglašavaju moju osobnost. A sad kad ih nema… Ja zapravo više i ne znam tko je ta osoba na fotografiji' komentirala je jedna od fotošopiranih žena.

Premda je digitalna obrada slika uobičajeni postupak u modnoj industriji, ona je doista jedva i potrebna.

Urednica magazina 'Verily' Ashley Crouch drži kako jedinstvene značajke žena, bez obzira je li riječ o pjegicama, klempavim ušima, povećem nosu ili istaknutim oblinama, pridonose ženskoj ljepoti i trebali bismo ih slaviti i isticati, a ne sramiti ih se ili još gore – mijenjati ih ili pak potpuno uklanjati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju