Pariz je drugog dana tjedna visoke mode dočekao i luksuznu Chanelovu kolekciju. Ovoga puta Karl Lagerfled nas je pozvao u avion 'Air Chanel' u kojemu su 'stjuardese' nosile odjeću daleko poželjniju od dosadnih kostima ukrašenih maramom u prepoznatljivim bojama zrakoplovne tvrtke

Svakog tjedna mode u Parizu prekrasni 'Grand Palais' čuva termin za modnu kuću čiji logo simbolizira parišku eleganciju i francusku tradiciju.

Riječ je modnoj kući 'Chanel' čijem kreativnom direktoru nije dovoljan samo grandiozni prostor palače na Champs-Elyséesu već mu ona služi tek za početno impresioniranje posjetitelja.

Pravi modni performans počinje na pisti za čije se uređenje dovozi po nekoliko tona leda, konstruira lava, postavlja banketni stol te replicirana 18 metara visoki zlatni lav.

>> Egzotičan Chanel uz kraljevsku gozbu

>> Cvjetni i osvježavajući 'Chance' parfemi spremni za svaku torbicu

Za kolekciju visoke mode proljeće/ljeto 2012 Kaiser je prisutne pozvao u 5 dana postavljan zrakoplov 'Air Chanel'. Naravno, nije riječ o nekom niskobudžetnom modnom avio-prijevozniku, već o luksuznom izdanju u kojem će se dame osjećati ugodno.Upravo su takvi bili i prikazani modeli obojani svim nijansama neba, od onog najvedrijeg do gustog ponoćnog plavetnila.

Uz već prepoznatljive 'tragove' dvostrukoga C, poput materijala tvida i buklea te cvijeta magnolije, Lagerfeld nas je podsjetio i na gospođici Coco drage džepove kojima žene postižu nonšalantni izgled. Od njih nisu bile pošteđene niti svečane haljine koje su ih vješto skrivale, ali niti koktel izdanja gdje su djelovali čak kao i modni dodatak.

Ove si modne bravure mnoge ljubiteljice Chanela ne mogu priuštiti, ali se zato na krilima mašte bez financijskih prepreka i vremenskih nepogoda mogu približiti naizgled tako nedostižnom 'Air Chanelu'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju