Nakon smrti Amy Winehouse neki od njezinih prijatelja i poznanika u medijima iznose svoje iskustva s jednim od najvećih glazbenih talenata čije krhko tijelo nije izdržalo život kojeg se ne bi posramio niti Mick Jagger. Njezin osebujni stil života obilježen problemima s drogom i alkoholom bilježi incidentne koji pokazuju i njezinu nesputanu iskrenost

Jedan od prijatelja Amy Winehouse koji želio svoj dio medijskog kolača nakon smrti jedinstvene pjevačice je i stilist Archie Reed, nekadašnji partner dizajnera Alexandera McQueena.

On nije bio zaslužan za njezin prepoznatljiv retro imidž u kojem se ističe golema punđa i debelo nanesen tuš na očima, ali se s njom družio od 2006. godine pa do njezine smrti.

'Amy je nosila 'staru' glavu na mladim ramenima. Bila je jako brižna i zbog toga što se stalno brinula za druge zvali smo je mama. Strašno je kako je njezin život završio' otkrio je stilist koji je zvijezdu u usponu upoznao na tulumu u Londonu.

Premda se lako sprijateljila s Archijem, njegov partner Alexander McQueen nije zaslužio njezine simpatije jer ju je prilikom prvog susreta uvrijedio. Unatoč isprici i poklonjenoj haljini za slavnog dizajnera više nije htjela niti čuti.

>>FOTO: Neuništiva divlja ljepota Alexandera McQueena

>> Skin: Rock gazela žestokog modnog ukusa

'Haljinu od 15 tisuća funti koju joj je poslao uz pismenu ispriku bacila je na roštilj u dvorištu. Isto tako, u robnoj kući pljunula je na jednu njegovu kreaciju koju je morala platiti. Isprva je to odbijala, no na kraju je pristala uz riječi – 'ali recite mu da je Amy Winehosue uništila njegovu haljinu' prisjeća se Archie.

Glazbena diva očito nije imala milosti prema jednom mračnom genijalcu, koji je upravo kao i ona, zbog svojih demona otišao na vrhuncu svoje slave.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju