Guza ne mora biti najproblematičniji dio ženskoga tijela. Tako barem misli brazilski fitness guru Leandro Carvalho koji je smislio učinkoviti sustav vježba za podizanje stražnjice, a prema kojem rade sve Viktorijine anđelice poput Adriane Lime i Alessandre Ambrosio

Brazillian Butt Lift ime je brazilskog sustava vježbanja za podizanje stražnjice koja djeluje na tri glavna mišića ovoga područja. Leandrove vježbe su jednostavne za izvođenje, a nude odlične rezultate bez straha od mišićavih i muževnih polutki.

Ove jednostavne vježbe koje možete odraditi u vlastitom domu, ili čak u opuštenijem uredu – tijekom pauze.

VJEŽBA 1
Uspravite se, a noge razdvojite u širinu kukova. Sagnite se u polučučanj tako da stopala ostanu ravna na podu, a koljena svinuta u kutu od 90 stupnjeva. Iz polučučnja istupite lijevom nogom prema naprijed, vratite se u polučučanj, pa istupite desnom nogom. Ponovite ovu vježbu 30 puta.

Brazilski sustav vježbanja djeluje na tri glavna mišića stražnjice

VJEŽBA 2
Iz polučučnja istupite lijevom nogom unatrag, a ruke izbacite prema naprijed. Vratite se u polučučanj pa isto ponovite s desnom nogom. Sa svakom nogom napravite seriju od 30 naizmjeničnih ponavljanja.

VJEŽBA 3
Legnite na bok i podignite obje noge 5 centimetara od poda. Gornju nogu lagano podižite u visinu ramena, pa je zatim polako spustite. Donju nogu cijelo vrijeme držite u zraku – nekoliko centimetara od površine na koju ste naslonjeni bokom. Ponovite vježbu 30 puta, pa se okrenite na drugi bok. Želite li postići maksimalne rezultate, na zglobove stavite utege od jednog kilograma.

Pogledajte video s Viktorijinom anđelicom Alessandrom Ambrosio i naučite osnove ovog brazilskog sustava za podizanje stražnjice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju