Odabrali ste novu haljinu, nabacili večernju make-up i elegantnu frizuru i sve je spremno za doček Nove godine. No što kada sat otkuca ponoć, a vaša maskara više nije na trepavicama, slatki šampanjac završi na vašoj kosi, a naušnica na podu? Ne brinite, uz pomoć ovih malih SOS beauty trikova ovakvi problemi postaju prošlost

6 stvarčica koje morate imati u torbici:
- korektor za podočnjake ili tekući puder
- papirnate maramice
- krema (tester ili malo pakiranje)
- ruž ili sjajilo
- ogledalce
- češljić

RAZMAZANA MASKARA
Bilo da Novu godinu čekate na otvorenom pa su vam zasuzile oči ili ste točno u ponoć uz čašu pjenušca pustili suzu radosnicu, novogodišnja noć kao da ne može proći bez razmazane maskare.

Rješenje:
Ne perite lice sapunom i vodom jer će te samo pogoršati situaciju i postoji velika vjerojatnost da sapun završi u očima. Prošećite do toaleta, uzmite papirnatu maramicu ili komadić toaletnog papira i vršak umočite u kremu. Lagano natapkajte mrlje od maskare i obrišite suhim djelom. Mjesto prekrijte s vrlo malo korektora ili tekućeg pudera.

ALKOHOLNO PIĆE U KOSI
Vesela muzika, dobro raspoloženje, ples i gužva vrlo lako mogu rezultirati prolivenog pića koje se u trenu našlo baš na vašoj novoj frizuri. Kako spriječili neugodni miris alkoholnog pića i spasiti elegantnu frizuru koju ste strpljivo pripremali?

Rješenje:
Reagirajte dok vam je kosa još mokra. Smočite češalj i nježno pročešljajte proliveno mjesto. Na češalj stavite vrlo malo kreme i ponovno pročešljajte. Obrišite češalj i još jednom s njim pređite preko kose. Vaša kosa neće ostati ljepljiva i što je najvažnije neće smrdjeti na alkohol.

IZGUBLJENA KOPČICA OD NAUŠNICE
Svečane naušnice su savršen detalj uz elegantnu odjeću i frizuru, ali često se dogodi da kopčica koja drži naušnicu netragom nestane. Dogodi li vam se ovakva nezgoda, nemojte skinuti naušnice već budite maštoviti i snalažljivi.

Rješenje:
Zatražite konobara krišku limuna ili još bolje limete i odjurite do toaleta. Noktom tkinite mali komad kore, dobro ga osušite papirnatom maramicom. Naušnicu stavite na ušku i komadić kore nabodite na iglicu od naušnice. To će poslužiti kao kopčica i što je najvažnije izdržati cijelu noć, a vi možete mirno plesati i uživati u dobroj zabavi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju