Još nas nekoliko dana dijeli od modnih revija domaćih dizajnera s kojima će nas počastiti 17. Cro A Porter. Imena poput Elfsa, modnog dvojca Arileo, Borisa Pavlina, Hippy Gardena i Linee Exclusive dovoljna su razlog da kažemo: 'Jedva čekamo'

Cro a Porter započinje u četvrtak 31. ožujka u Westgate Shopping Cityju. Manekenka Nadja Božić snimila je seriju fotografija s dizajnerskim kreacijama te najavila što nas očekuje. 

Prvog dana svoje će kolekcije predstaviti Linea Exclusive, Jasmine Arnautović, Etna Maar, modna kuće MAK, dvojac Arileo te ELFS-i.

Drugi dan Cro A Portera pistom će prošetati modeli Marina Design, Fjaba & Sin Factory, Andreja Bistričić, LINK By Ogi Antunac, Tomislav Bahorić, Madame Demode i Boris Pavlin.

Završna večer pripala je Hippy Gardenu, Luki, XD Xenia Designu, Anamariji Asanović, Tihomiru Krznariću i Matiji Vuici.

Zaljubljenici u modu i rad domaćih dizajnerskih imena moći će pratiti revije i live streamingom.

Modni dvojac Arileo, bračni par Jurica i Marija Pirić, jedni od modnih doajena, i ove sezone, po dvanaesti put svoj modni rukopis predstavit će modnoj publici i kritici na pisti Cro A Porter.

Uvijek dosljedni svom modnom senzibilitetu i ove sezone okrenuli su se senzualnosti i ženstvenosti kao glavnoj okosnici svog modnog istraživanja.

>> Elfsi dizajnirali majice za udomitelje pasa

>> Modno proljeće u znaku orhideja za snažnu ženu

Suvremena ženska silueta sljubljena s tradicionalnim mediteranskim duhom stvara novo lice mornarskog stila koje urbana Arileo žena hrabro nosi. Dalmatinskoj ženi kao neiscrpnoj inspiraciji modnog dvojca Arileo dano je suvremeno lice senzualnosti.

Vječne modro - bijele pruge prožete su kroz cijelu kolekciju dok je cjelokupan izgled upotpunjen modnim dodacima poput remenja i narukvica s metalnim i staklenim dodacima.

'Skulptura nam je vječna inspiracija. Istraživali smo forme i nabore koji se protežu kroz cijelu kolekciju, a direktnim modeliranjem na samim modelima došli smo do određenih formi kao osnovnom fokusu modnog istraživanja', kratko je izjavio modni duo Arileo ususret reviji.