Uskočiti u tako posebne i prepoznatljive cipele Johna Galliana nije bio lak zadatak za njegovog nasljednika Billa Gayttena. Njegova prva revija prikazana u ljeto izazvala je podijeljene reakcije, od onih koji su se počeli opraštati od grandioznosti i kreativnosti na koje nas je navikla modna kuća Dior, do drugih koji su se uspjeli uvjeriti da im se viđeno zaista sviđa. Ali netom prikazanih 40 modela na tjednu visoke mode prikazali su Diorovu esenciju – otmjenu, damsku i čarobnu

Prošlosezonska Diorova revija, prva bez Johna Galliana, te vjenčanica Kate Moss s njegovim potpisom podsjetila nas je zašto je teško zaboraviti ovog kontroverznog dizajnera.

Manekenkina vjenčana haljina imala je ono nešto što je nedostajalo modelima njegovog nasljednika Billa Gayttena – čarolije i prepoznatljivog potpisa.

Ali na upravo održanoj reviji visoke mode u Parizu, modni sinonim za parišku eleganciju i tradiciju predstavio je reviju utemeljenu na ženstvenosti New Looka iz 50-ih godina prošlog stoljeća reinterpretiranu na otmjen, ali nepretenciozan način.

Uz raskošne balske toalete, jednostavni modeli haljina i kostima istaknutog struka sigurno će naći svoje kupce koji će u njima privlačiti pažnju na koktel zabavama i dobrotvornim druženjima, dok će modeli s pripadajućim dugim rukavicama svoje poklonice sigurno naći među poznatim osobama zaljubljenima u žensku profinjenost sa stavom.

>> VIDEO: A ovako izgleda Versace za one debelog novčanika!

>> 10 najspektakularnijih haljina pariškog tjedna mode

Dior nas podsjeća i na pepita uzorak, te boju šljive koja se ponekad nepravedno izgubi u paleti najotmjenijeg kolorita kojim dominiraju crna i boja pudera.

Različite nijanse sive koje se poput ohlađene lave hlade na prepoznatljivim Diorovim faldama kontriraju strastvenoj crvenoj, baš kao i fluidnost krutim suknjama A-kroja.

Ovoga puta kritičari nisu bili kruti prema Billu Gayttenu, već su priznali kako u njegovom modnom štapiću itekako ima čarolije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju