Dolaskom novog godišnjeg doba mnogi su željni malih promjena, posebno kada je riječ o frizuri. Osim nove boje kose postoji još jedan detalj koji u potpunosti može promijeniti vaš izgled. Riječ je o vječnim šiškama. Iako je naša preporuka da se za takav pothvat prepustite spretnim rukama frizera, ako ste nestrpljivi i volite se igrati s kosom donosimo 5 savjeta koje bi prije nego se uhvatite škara svakako trebali proučiti

1. NIKADA NE REŽI MOKRU KOSU
Iako je mokru kosu puno lakše kontrolirati jer vlasi ne lete na sve strane morate znati kako je ona duža od kratke. Dakle, odrežete li šiške dok je kosa mokra one će se značajno podići.

Savjet: Prije rezanja namjestite potpuno suhu, isfeniranu kosu u položaj kakav će imat i vaše nove šiške. Ne tretirajte je pjenom ni gelom i ne pritišćite je dlanom na lice.

Ne morate imati profesionalnu opremu da bi odrezali šiške, ali one bi barem trebale biti oštre i precizne

>> Jennifer Lopez: Šiške idealne za srcoliki oblik lica

2. NABAVI OŠTRE ŠKARE
Ne morate imati profesionalnu opremu da bi odrezali šiške, ali one bi barem trebale biti oštre i precizne. Škare s kojima ste godinama rezali papir, karton i materijale te su vam nebrojeno puta pale na pod sigurno su već tupe i imaju oštećenu oštricu zbog čega vaše šiške mogu ispasti nepravilne.

Savjet: Investicija u nove, oštre škare je najpametniji potez, a potražite ih u specijaliziranim trgovinama sa frizerskim priborom. One ne moraju biti profesionalne. Za vaše potrebne dobro će doći i one najjeftinije.

>> Top 5 vrsta šiški za savršen svježi look

3. SAKRIJ OSTATAK KOSE
Prije nego odrežete šiške morate točno znati koliko kose želite odrezati. Nemojte se zaigrati jer vam poslije može biti žao.

Savjet: Izdvojite pramen koji ćete pretvoriti u šiške, prebacite ga preko lica, a ostatak kose čvrsto svežite u konjski rep.

Odrežete li šiške dok je kosa mokra one će se značajno podići i bit će puno kraće

4. ŠIŠKE REŽI OD SREDINE
Krenete li rezati šiške od kraja prema sredini vrlo vjerojatno ćete ih odrezati ukoso ili prekratko na krajevima.

Savjet: Šiške podijelite na dva djela te ih krenite rezati od sredine. Nakon što ste odrezali jednu stranu, izmjerite visinu odrezane kose te istu stvar ponovite na drugoj strani.

5. ISPROBAJ ZUBATE ŠIŠKE
Ako mislite da nećete uspjeti šiške odrezati potpuno ravno isprobajte zubatu tehniku.

Savjet: Umjesto da škare postavite vodoravno i krenete rezati u ravnini, postavite ih gotovo potpuno okomito te samo vrhom škara reckajte vrlo tanki pramen po pramen. Tako ćete dobiti prirodniji, profesionalni završetak šiški.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju