Vjenčanica Carherine Middleton već je ušla u povijest čemu svjedoči i njezino izlaganje u Buckinghamovoj palači. Dok joj se posjetitelji mogu diviti kao skupocjenom muzejskom eksponatu objavljene su skice dizajnera čije su vizije vjenčanica dobile košaricu od popularne vojvotkinje

Čak i oni kojima su celebrity vjenčanja i moda bitni kao ribi bicikl, znaju da da je Catherine Middleton do oltara prošetala u vjenčanici Sarah Burton za modnu kuću Alexander McQueen.

Nekoliko mjeseci nakon vjenčanja stoljeća eminentna imena iz svijeta mode i dizajna pokazala su svoje skice vjenčanica u kojima su zamislili mladu vojvotkinju.

Od Karla Lagerfelda i Valentina, preko kraljica vjenčanica Vere Wang i Monique Lhullier do Nine Ricci, svi su ponudili romantične haljine budućoj kraljici na izbor.

Sve odreda romantične, neke s otkačenim pomakom poput bijelih čizama s potpisom Karla Lagerfelda, očito nisu objedinjavale tradiciju i ženstvenost na način na koji je to željela buduća princeza.

>> Kako je čuvana najveća tajna kraljevskog vjenčanja?

>> Što je Catherine Middleton odjenula za vjenčanje Zare Philips?

Osim toga, njihove skice nisu imale oznaku 'made in United Kingdom' čime je ova povijesna modna bitka za njih bila preteška i gotovo sigurna bez pobjede.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju