Konjičke trke u pitoresknom mjestašcu Ascot smatraju se jednim od najznačajnijih društvenih događaja u Velikoj Britaniji. Premda se sve vrti oko konja, oklada i tradicionalnog luksuza, najveće zvijezde su svakako ludi deširi

U mjesecu lipnju u britanskom mjestašcu Ascot tradicionalno se održavaju konjičke utrke koje su sastavni dio ponosnog britanskog nasljeđa.

Dok su prekrasni konji i uživanje u adrenalinu klađenja glavni razlog dolaska na ovu manifestaciju, mnogima najveće veselje predstavlja proučavanje ekstravagantnih šešira bez kojih ovo natjecanje ne može proći.

Tako je i ove godine parada pokrivala za glavu bila izložba najkreativnijih šeširdžija kojima niti jedna tema nije strana. Tako je jedna dama na glavi ponosno nosila grm ljubičastog cvijeća, dok je Amanda Holden tirkiznu haljinu upotpunila srcima na glavi u istoj boji.

Slikoviti šeširi s trešnjama i labudovima na gospodi bi u svakoj drugoj prilici bili izrugani, no u ovoj su slavljeni kao neki od najoriginalnijih pokrivala za glavu o kojima će se još drugo pričati.

>> FOTO: Bomboni, ptice i perje na glavama dama

>> Šeširi na holivudski način

Ovaj događaj nije propustila niti britanska kraljica Elizabeta II. koja je umjesto ekstravaganciji prednost ipak dala eleganciji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju