Velikan modnog svijeta Karl Lagerfeld zadovoljno je protrljao ruke nakon što je u kazalištu Stanislavsky i Nemirovich-Danchenko u Moskvi predstavljen Pirellijev kalendar za 2011. u kojem ulogu božice Here ima lijepa Julianne Moore

Već 40 godina Pirelli kalendar omogućava slavnim fotografima da ovjekovječe najljepše žene na svijetu, a bilo je samo pitanje vremena kada će pozvati slavnog Lagerfelda da sudjeluje u projektu.

U svom studiju u Parizu, Lagerfeld je stvorio 'Mitologiju', kalendar koji izražava jednu od njegovih najdubljih strasti, grčku i rimsku mitologiju.

38. izdanje kalendara sadrži 24 crno-bijele fotografije, a protagonisti ovogodišnjeg izdanja su 15 ženskih i 5 muških modela koje predvodi glumica Julianne Moore.

Uz nju se pojavljuju Bianca Balti, Elisa Sednaoui, Isabeli Fontana, Magdalena Frackowiak, Ana Rubik, Abbey Lee Kershaw, Lara Stone i Iris Strubegger  te muški modeli Baptiste Giabiconi i Sébastien Jondeau, Brad Kroenig i Garret Neff i Jake Davis koji su zajedno utjelovili bogove i božice, heroje i heroine.

'Modeli donose nove junake u život i dočaravaju novi koncept ljepote', rekao je Karl Lagerfeld.

Ulogu božice Here Lagerfeld je dodijelio crvenokosoj glumici Julianne Moore.

'Stvarno sam želio glumicu za ženu Zeusa i za majku Olimpskih bogova. Julianne je prelijepa žena i moja vrlo draga prijateljica. Znala je da sa mnom neće biti nikakvog rizika - prodaje paralelnog izdanja ispod pulta!', pojasnio je svoj odabir veliki Karl.

Oprema, alat, nakit i predmeti izrađeni su specijalno za snimanje. Dijelo su Stéphanea Lubrina i Georgea Cortina koji su napravili su narukvice, oružje i štitove, a Peter Philips postavio je zlatne listove na grudi modela.

'Nisam htio kreirati 'karnevalski' efekt niti kazališne kostime. Zato sam dizajnirao ogrlice, štitnike i kacige od plexiglasa', rekao je Lagerfeld.

Na putovanju kroz vrijeme 'Mitologija' vodi korijenima stare civilizacije, kao analogija kompaniji koja je stvorena prije gotovo 140 godina i koja je postala multinacionalna organizacija koja posluje u više od 160 zemalja diljem svijeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju