Manekenka Lana Petanić utjelovila je 'copywrightericu' u opakom muškom poslovnom svijetu u odjeći Tea Perića za modnu kuću MAK

Kako ne biti očaran razdobljem šezdesetih godina prošlog stoljeća? Razdobljem atomske histerije i Hladnog rata, Apolla 11, smrti Johna Kennedya, minimalizmom, pop artom... Kako se ne čuditi stupidnosti Vijetnama i kako ne biti zaljubljen u Barbarellu? Ili se ne podsmjehivati percepciji budućnosti iz 2001: Odiseja u svemiru.

>> Balerine u ulozi 'Zločestih bombona'

>> Trash party u sjajnom papiru na Cro A Porteru

U šezdesetima muškarci su bili muškarci, a žene uglavnom kućanice s tek ponekom koja se svojim intelektom probija u opakom muškom svijetu. Danas život u šezdesetima osim dijela domaćeg obrazovnog sustava najbolje ilustrira fantastična američka serija 'Momci s Madisona' koja je poslužila i kao inspiracija za novi modni editorijal hrvatske modne kuće MAK.

Lana Petanić utjelovila je 'copywrightericu' u opakom muškom poslovnom svijetu i provela nas kroz jedan dan u njezinom životu. Kolekciju potpisuje dizajner Teo Perić za modnu kuću MAK, fotografiju Goran Čižmešija, a styling Jasmina Arnautović. Za make up se pobrinula Nena Mrkonjić, a za frizuru Tajana Akalović.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju