Gareth Pugh je jedan od onih dizajnera koji ne kalkulira s ukusom i modnim potrebama tržišta. A ukoliko se na najviše isplativom azijskom tržištu nađe dovoljno hrabra darkerica zaljubljena u konceptualnu modu u kojoj je crnoj jedina prijateljica bijela boja, a ženstvenost oblikovana 'oklopima' priključit će se Marilynu Mansonu te Kylie Minogue, poznatim fanovima mladog dizajnera

Luksuz i ženstvenost, seksepil i romantičnost, sve to nas najčešće zapljuskuje s pista svjetskih tjedana mode.

No, sve četiri modne meke potrude se osigurati dašak ekscentričnosti zadužene za dokazivanje nekonvencionalnosti, pogonskog goriva maštom nabrijanog modnog motora.

U gradu svjetlosti tu je ulogu odigrao 'princ tame', odnosno Gareth Pugh. Volani, štras ili šljokice su nepoželjni u njegovom izričaju gdje je jedina zraka svjetlosti u strogom crnilu bijela boja, kao suradnica prilikom stvaranja pruga ili plošnih kontrasta.

>> VIDEO: Gareth Pugh zavio Pariz u crno

Doduše on ne zapostavlja ženstvenu figuru, ali je naglašava haljinama poput 'oklopa' te prije svega inzistirajući na stavu neustrašive i moćne ženske figure.

U njegovoj se predstavljenoj kolekciji lako može prepoznati dnevna odjeća budućnosti, ali i laičke asocijacije na filmsku 'Star Wars' trilogiju.

Kako bi dramatičnost bila podebljana do maksimuma, ovaj je 26 godina star dizajner, čiji se modni rukopis uspoređuje s onim Alexandera McQueena te Thierryja Muglera, sakrio lica manekenki.

Ovoga puta nisu bila odjevena u geometrijska tijela ili kompleksne konstrukcije, već skrivena ispod plastičnih crnih suza. Jer je žena, jaka i nezaustavljiva, još uvijek prije svega nježno i osjećajno modno biće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju