Ako ste pomislili kako znate sve o hrvatskoj modi i dizajnerima, varate se. Njihova imena poznata su samo u uskim modnim krugovima, a vrlo često su veći hit u Hrvatskoj nego u inozemstvu. Oni su uspješni i mladi, a njihove kreacije su i više nego dobre. Donosimo listu uspješnih, ali gotovo anonimnih dizajnera

Za početak predstavljamo vam brand 'Roba' dizajnerica Branke Šćepanović čije su kolekcije u Milanu i Parizu itekako cijenjene, a časopis 'Vanity Fair' ih je svrstao između prvih 10 dizajnera od kojih se najviše očekuje u budućnosti.

Zaštitni znak su im kreacije od kože, ali u njihovoj kolekciji se mogu pronaći i zanimljivi komadi od svile i pamuka, a što je najvažnije cijela kolekcija se proizvodi u Hrvatskoj i to u vrlo malim serijama.

Druga naša dobro čuvana tajna je mlada ekonomistica Maše Krištović koja je stalnu adresu u Parizu zamijenila onom u Hrvatskoj, te je svoj talent prenijela i na domaće tržište.

Izrada nakita iz hobija je prerasla u biznis, a veliki interes koji vlada za njezinim kreacijama dokaz je kvalitete i originalnosti koju je prepoznala i struka pa će njezini radovi početi prodavati u galeriji Instituta za suvremenu umjetnost. Maša radi sa sirovim materijalima, a njezin zaštitni znak su ogrlice od žice koje ispisuju riječi.

>> Holivudske majice s hrvatskim potpisom

>> Fuksija: 'It' boja koja vrišti zadovoljstvom

Zvjezdane trenutke niže i hrvatski dizajner Tarik Mulahusejnović koji će svoj brand nakon Zagreba i Sarajeva predstaviti i u Beirutu i Münchenu. Njegove kreacije orijentirane su vlastitom stilu, a ne trendovima što znači da se odjeća koju stvara može nositi godinama.

Ovakvi svijetli primjeri dokaz su kako i u ova modno pretrpana i zahtjevna vremena publika zna prepoznati kreativnost i dobre ideje.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju