Ova sezona u znaku je trapera, bezvremenskog komada koji je po tko zna koji put doživio svoj veliki povratak i zasjeo na prvo mjesto najpoželjnijeg komada. Novo lice traperice su dobile zahvaljujući šarenim, upadljivim i veselim uzorcima koje lako možete napraviti sami kod kuće i na pametan način uštedjeti novac. Za ovu pametnu DIY ideju potrebne su vam stare traperice, uzorak čipke, flomasteri i malo kreativnog duha

1. Potreban materijal za oslikavanje traperica:
- fiksator za tkanine u spreju ili lak za kosu
- čipka različitih dezena i dimenzija
- kist
- traperice
- boja za tkanine zlatna ili po izboru

>>Napravite sami svoje 'wow' tenisice

Postupak:

Sprejem za fiksiranje ili lakom za kosu poprskajte komade čipke i posložite ih na odabrana mjesta na trapericama po izboru te pritisnite da se što čvršće zalijepe. 

>>Od stare do unikatne ogrlice uz vezice za cipele

Lagano kistom utapkajte boju na prazne dijelove komada čipke, sačekajte dok se boja ne posuši i nanesite još jedan sloj. Nakon što ste traperice posušili spremne su za nošenje.

2. Potreban materijal za oslikavanje traperica:
- izbijeljenje traperice
- flomasteri za tkaninu
- čipka sa tkanjem u obliku cvjetova
- karton

Postupak:
Operite traperice u čistoj hladnoj vodi i posušite ih. U nogavicu stavite čvrsti karton koji će zaštiti da boja flomastera ne bi završila na suprotnoj strani. Na samo dno nogavice stavite komad čipke i odaberite dio koji ćete preslikavati duž cijelih traperica i preko rubnih šavova.

Slobodno birajte veće uzorke jer sa cvjetnim printom nećete pogriješitti ove sezone. Nakon što ste odabrali uzorak prislonite ga uz tkaninu i flomasterom iscrtajte rubne dijelove, na kraju se možete poigrati sa sjenčanjem koristeći flomasteru svijetlijoj nijasni od onog kojim ste oslikavali bazu cvjetova. Traperice objesite da se posuše i već nakon par sati spremne su za špicu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju