Trend koji je harao 90-tih godina neizostavan špic na cipelama unatoč etiketi jednog od najomraženijih suvereno vlada modnom scenom posljednjih sezona. S modnih pista uskočio je u ormare brojnih trendseterica i vladarica ulične mode, a u novijoj verziji špic je izduženiji čime se stvara varka dugačkog stopala, zbog čega trendi model nije stvoren za svaku nogu

Jedna od najbolje obučenih dama na domaćoj modnoj sceni, Iva Balaban na promociju nove kolekcije brenda japanki Havaianas stigla je u proljetnom duetu bijele koktel haljine i dugačke jakne šarenog printa. Shodno varljivim ljetnim promjenama vremena odabrala je zatvorene kožnate cipele špic vrha inače popularnog modela kojih na desetke broji u svom ormaru. 

Pa dok je Iva školski primjer vlasnice dugačkih nogu koja špic savršeno  podnosi, ovaj trend je često varljiv i nije stvoren za svaku nogu. Naime najnoviji modeli na policama trgovina potpeticu su skratili, a špic produžili zbog čega je popularna štikla postala varljiva.

Za sve vlasnice niže građe kao i velikog stopala špic postaje neugledan jer stvara neproporcionalan omjer stopala i dužine noge. Kako bi izbjegli vizualno veliko stopalo i zdepasti izgled noge, a odlučite se za špic štikle, pravilo je da birate one s vrtoglavom potpeticom kako bi izbjegli dojam velikog stopala, a uz pomoć dueta dviju nijansi iste boje uspjet ćete vizualno spasiti nogu i u tom je slučaju izdužiti.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju