Legendarna Coco Chanel odgovorna je za dizajn odjevnog komada koji više od osam desetljeća zauzima vodeće mjesto u ženskom ormaru. Prvotna namjera slavne dizajnerice bila je dizajniranje haljine na kojoj se ne vide mrlje i koji dobro 'oblači' svaku ženu. Do danas je kultna mala crna haljina prerasla u simbol elegancije koji kao nijedan drugi odjevni komad inspirira dizajnere. Pa baš kada pomislimo kako se na njoj više nema što za pokazati, a da nije viđeno, glumica Michelle Williams svojim izborom nas je uvjerila u suprotno

Ona u ormaru zauzima vodeće mjesto, čuva se čak 11 godina do idealne prilike za prvo nošenje, uspoređivali su je s markom automobila i zaslužna je za elegantan i ženstven izgled žena gotovo devet desetljeća.

>>Sve tajne male crne haljine

Riječ je naravno o maloj crnoj haljini na čiji nas je zaslužen status prvakinje u ženskom ormaru podsjetila glumica Michelle Williams. Za gala večer u New Yorku čiji je dress code bio elegantno i luksuzno, simpatična plavuša odabrala je Louis Vuitton model vječne haljine.

Ljupki kroj ukrašen decentnim volanima i mašnicama smještenim uz naramenice, zauzeo je svoje mjesto u nepreglednom broju dosadašnjih lica modnog komada koji ne prestaje oduševljavati.

Dnevna, večernja, obučena u šljokice ili razmažena volanima, mala crna haljina omiljen je izbor brojnih zvijezda:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju