Niti jedna tajna u svijetu mode nije čuvano tako brižno i strogo kao vjenčanica Catherine Middletonon, odnosno današnje vojvotkinje od Cambridega. Ime dizajnera krilo se uspješnije od državne tajne, a samu vjenčanicu vidjelo je tek nekolicina ljudi prije samog vjenčanja. Kako je Kate, očito dobro pripremljena za svoj veliki dan, mjesecima uspjela takvu informaciju sačuvati od medija?

Nitko se nije usudio prigovoriti prvom prizoru mladenke kada je u vjenčanici izašla ispred Westminsterske opatije.

Tek oni slonovskog pamćenja i zaljubljenici u modu mogli su isprve primijetiti veliku sličnost s vjenčanicom Grace Kelly, dok su ostali s oduševljenjem gledali romantičnu i vrlo odmjerenu kreaciju Sarah Burton za Alexandera McQueena.

Ime dizajnera je mjesecima najtraženija informacija, no česte spekulacije mnogih kako se radi o mračnom dizajnerskom geniju pokazala su se istinite. Prva stanica u potrazi za vjenčanicom za Kate je bila, kao i za princezu Dianu, modna biblija 'Vogue'.

Savjet je zatražila od glavne urednice Alexandre Shulman koja joj je spremno preporučila popis s nekoliko imena na čijem je samom vrhu bila Sarah Burton.

>>Kate Middleton: Jedna greška lijepe mladenke

Nije poznato kada se točno buduća vojvotkinja obratila dizajnerici, ali je ona kao i njezin tim koji je sudjelovalo u stvaranju haljine morala potpisati strogi ugovor o tajnosti u kojem se iznosi kako ne smije potvrditi niti da je ona odabrana dizajnerica.

Prvi dogovori odvijali su se preko Skypea, a prve probe organizirane su u na imanju princa Williama u Anglesey. Švelje kao niti vezilje čipke nisu znali kako će izgledati vjenčanica u cijelosti. Njezini su se dijelovi doslovce sastavljali u posljednji trenutak.

Haljina se između ostalog šivala u u Hampton Court Palace, Henrijevoj omiljenoj palači u jugoistočnom dijelu Londona gdje su švelje u noćnoj smjeni vezle čipku i odlazile prije nego li su se pojavili zaposlenici u jutarnjoj smjeni.

>> VIDEO: Neunuštiva divlja ljepota Alexandera McQueena

Čak i kada je obitelj Middleton zakupila cijeli Goring hotel, Kate je vjenčanicu držala zaključanom te pod budnim okom nekoliko zaštitara.

Tek kada je Sarah Burton na dan vjenčanja iz svog stana otišla u 5 ujutro, želja mnogih da upravo modna marka Alexandera McQueena bude odabir buduće princeza postala je više nego izvjesna.

>> Kako je nastala frizura koja je osvojila svijet?

Još nije poznato je li vojvotkinja tajnost sačuvala ekstra velikim novčanim bonusom, prijetnjama ili se radim samo o poznatoj britanskoj diskreciji. Ali je sigurno kako je uspjela vjenčanicu učiniti najvećom zvijezdom kraljevskog vjenčanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju