Uz haljinu jedna od najbolje čuvanih tajni kraljevskog vjenčanja je svakako i mladenkina frizura. Kate je imala samo jednu želju te se prepustila u ruke svojim osobnim frizerima Jamesu Pryceu i Richardu Wardu koji su započeli s njezinim uređivanjem u 6.30 na dan vjenčanja

Kate Middleton kao i njezina sestra Pippa te majka Carole, već osam godina svoju kosu povjerava Richardu Wardu te njegovim vrhunskim frizerima. Stoga je taj poznati londonski salon očekivano izabran u konkurenciju za oblikovanje mladenkine frizure.

Mladenka je dugogodišnjem frizerskom timu postavila samo jedan uvjet koji glasi da je William mora prepoznati do trenutka kada se približi oltaru.

Na prvi pogled vrlo jednostavna frizura koju čini na pola podignuta kosa u obliku punđe rezultat je višemjesečnih priprema i isprobavanja. Na dan vjenčanja dva su frizera započela s poslom u 6.30 ujutro kako bi stvorili savršene uvojke i frizuru koja je ostavila bez daha Westminstersku opatiju.

'Toliko smo puta isprobali frizuru da nismo bili nervozni', rekao je princezin frizer Ward te naglasio kako je Kate već u veljači odlučila kakvu će frizuru imati na vjenčanju.

>> Kako je čuvana najveća tajna kraljevskog vjenčanja?

>> Na tajno odredište u plavom: Kate u odličnom izdanju

'Postojale su tri opcije, dignuta kosa, raspuštena kosa ili polu podignuta kakvu je na kraju i odabrala', rekao je Ward.

Kate je u početku razmišljala o cvijeću u kosi, no kasnije se predomislila i odlučila da će nositi tijaru.

Frizura koja je preko noći postala najtraženija i najpopularnija zaslužila je i svoje ime. Njezini tvorci nazvali su je 'demi-chignon' i tako stvorili ime koje će pripadnice ljepšeg spola izgovarati prilikom ulaska u mnoge frizerske salone.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju