Holivudska miljenica Liv Tyler svoju je prvu kampanju za proizvode za njegu kose snimila 1996. u dobi od 19 godina. Isti ju je proizvođač angažirao i 16 godina kasnije te su bezvremenska ljepota i zdrava kosa presudila kod odabira glumice kao nove ambasadorice

Liv Tyler postala novi ambasador Pantenea te zaštitno lice nove kampanje u kojoj će se predstaviti novo, osvježeno lice marke. S obzirom da je prekrasna kosa njezin zaštitni znak te da je Pantene već angažirao za svoju oglasnu kampanju još u 1990-ima, Liz je bila potpuno prirodan odabir. Njezina bezvremenska ljepota i predivna kosa zdravog izgleda utjelovljuju sve što Pantene predstavlja kao marka.

>> Slavne frizure: Savršena kosa ili dobar frizerski trik?

>> Priznanje Liv Tyler: Volim koketirati i eksperimentirati

Liv će se pojavljivati i u tiskovnom i televizijskom oglašavanju, predstavljajući potpuno novu kolekciju 'Repair and Protect' za obnavljanje i zaštitu normalne do guste kosu, čiji revolucionarno novi sastojci donose dokazane rezultate.

'Zaista se veselim suradnji s Panteneom na ovom novom projektu, posebice zato jer smo već surađivali još 1996. kada sam imala 19 godina. Tijekom godina isprobala sam različite marke za njegu kose, ali Pantene je ostao moj favorit jer nakon njega moja kosa izgleda zdravo, a takva je i na dodir', rekla je Liv.

3 nove kolekcije za 3 različita tipa kose
Nakon 7 godina inovativnog istraživanja i testiranja znanstvenici su redefinirali tipove kose i na temelju tih saznanja prilagodili sastojke i formule proizvoda pojedinim tipovima kose. Sada su proizvodi Pantene okupljeni u 3 nove kolekcije, koje zajedno s intenzivnim tretmanima ispunjavaju različite potrebe 3 različita tipa kose.

Tri tipa kose se razlikuju po svojoj fizičkoj (tanka, normalna do gusta kosa) i kemijskoj strukturi (bojana kosa). Svaki tip kose ima različit tip potreba i stoga zahtijeva prilagođene formule s različitim razinama sastojaka koji pomažu da se ključni sastojci bolje zadrže na površini kose.

Tanja kosa, zbog svoje manje površine i paralelne strukture ne može tako dobro primiti aktivne sastojke njegujućih formula, što njegu takvog tipa kose čini složenijom. Štoviše, takav tip kose ima 50 posto manje bjelančevina od normalne do guste kose, pa lakše gubi volumen. Zato je za ovakav tip kose izuzetno važno temeljito pranje kose.

Kod normalne do guste kose vlasi stoje jedna blizu druge, a ponekad se i preklapaju, pa im zato treba manje pomoći da privuku njegujuće sastojke, nego kod tanke kose. Ovaj tip kose je krući i nije tako fleksibilan, a ponekad je i grub i suh. Osim toga, lako hvata statički elektricitet i zato mu je potrebna intenzivna zaštita.

Struktura obojane kose je kemijski promijenjena. Jedna od posljedica trajne boje je uklanjanje zaštitnog sloja vlasi, pa se onda i njegujući sastojci teže zadržavaju. Obojena kosa brže upija vodu i zato je podložnija oštećenjima.

Kako bi odgovorili na potrebe svakog pojedinog tipa kose, Panteneovi su stručnjaci razvili nove posebno prilagođene kolekcije: za tanku, za normalnu do gustu, te za obojenu kosu. Svaka od Panteneovih kolekcija za svakodnevnu njegu, osim šampona i balzama, također uključuje niz dodatnih tretmana, prilagođenih različitim potrebama svakog tipa kose. Proizvodi za intenzivno obnavljanje trebaju se koristiti redovito kako bi kosa bila otpornija na oštećenja uzrokovana oblikovanjem. Studije pokazuju da kompletna njega kose u 4 koraka – pranje kose, njega balzamom, obnavljanje i zaštita kose – čine kosu vidljivo zdravom i snažnom.
 


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju