Uz već obožavana i nagrađivana imena, i struka i publika vole biti očarani nekim novim imenom spremnim za preobrazbu u divu i novu ikonu stila. Tim putem je samouvjereno krenula krha Rooney Mara, plavooka Njujorčanka koja je u kino-hitu 'Djevojka sa zmajevom tetovažom' utjelovila jedan od trenutno najintrigantnijih ženskih likova, Lisbeth Salander

Lisbeth Salander, žgoljavu hakericu čiji urbani gotik stil odaje djevojku nezainteresiranu za konvencionalna očekivanja ženstvenosti, vješto je na filmskom platnu oživjela nova ljubimica Hollywooda Rooney Mara.

Očaravajući pogled njezinih plavih očiju te kao ugljen crna kosa uz mliječno bijelu put razbili su dosadašnju 'vladavinu' preplanulih, od uha do uha nasmiješenih glumica s pramenovima koji se talasaju iz boja meda u nijanse karamele.

Ova 26 godina stara Njujorčanka, koju smo imali prilike gledati u sporednoj ulozi u 'Društvenoj mreži', svojim kratkim i gustim šiškama, naglašenim obrvama te decentnom profinjenošću izlazi iz okvira holivudskog 'must have' imidža.

Njezini modni izbori za crveni tepih koji se rasprostirao od New Yorka preko Londona do Berlina uvijek su bili ženstveni, upečatljivi, te ponekad s dodirom avangarde koja se lako stopila s njezinom karakternoću i ljupkošću.

>> Goran Višnjić u traileru za film 'Djevojka sa zmajevom tetovažom'

Drago nam je da je David Fincher prilikom odabira glavne glumice ipak odustao od Scarlett Johansson i Natalie Portman i zahvaljujući novoj ikoni alternativki i osebenjaka, stvorio i novu, sasvim svoju ikonu stila.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju