Prije gotovo pola stoljeća Dr.Hauschka kozmetika pojavila se prvi put na policama njemačkih ljekarni i oduševila poklonike prirodne kozmetike. Njezin klasik i najdugovječniji preparat dnevna krema od ruže, ovih je dana doživjela svoj preobražaj – postala je još mirisnija, bogatija i primamljivija

U svakoj tubici Dr.Hauschka kreme nalazi se čak 30 cvjetova ruže. U novoj formulaciji ovog klasika osim pupoljaka i cvjetova divlje ruže, te voska ružinih latica i skupocjenog ružinog ulja nalazi se i ružina vodica, povećan je udio ružinog ulja, a dodan je i karnauba vosak koji u sinergiji i savršenoj harmoniji s pčelinjim i ružinim voskom ima snažno zaštitno djelovanje.

Eterično ulje ruže ne koristi se samo zbog prekrasnog mirisa nego i kao konzervans

Zbog svojih posebnih svojstava ova krema s velikim udjelom sastojaka od ruže potiče regeneraciju kože i osigurava optimalnu zaštitu za suhu, osjetljivu i zrelu kožu sklonu preranom starenju. Pokazala se učinkovitom i za kožu sklonu crvenilu te onu sklonu proširenim i popucalim kapilarama.

Dragocjeno ružino ulje i ekstrakt šipka stvaraju na koži zaštitni film, a mandingo, ružin vosak i avokado štite kožu od isušivanja. Na taj se način u koži uspostavlja pravilan odnos vlage i masnoće i sve kožne funkcije se uravnotežuju, te koža postaje mekana, revitalizirana i njegovana. Važno je napomenuti da se eterično ulje ruže koristi ne samo zbog prekrasnog mirisa nego i kao konzervans.

Naime, budući da se u proizvodnji ne koriste sintetski sastojci pa ni konzervansi, eterično ulje ruže na prirodan način preparate čini stabilnima.Ruže koje se nalaze u Dr.Hauschka kozmetici uzgajaju se u biodinamičkim vrtovima, no i u sklopu projekata uzgoja u Gruziji, Egiptu i Iranu. Zanimljivo je napomenuti da se za izradu kreme koristi damašćanska ruža koji ima veći udio eteričnog ulja od ostalih vrsta.

Dr.Hauschka kozmetika vodeći je brand prirodne kozmetike čiju čistoću i kvalitetu prirodnih sastojaka potvrđuje i NaTrue certifikat, a u Hrvatskoj se može pronaći u ljekarnama, trgovinama zdrave hrane i bio&bio trgovinama po cijeni od 157,55 kn.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju