Maturantice ovih dana neumorno traže najljepšu maturalnu haljinu za svoju veliku večer. S obzirom da odabir u mnoštvu ponude nije jednostavan, naši najtraženiji dizajneri otkrili su krojeve, boje i dezene toaleta s kojima se ne može pogriješiti i koji će zadovoljiti ukuse brojnih maturantica za blistavu večer

Maturalna haljina treba biti živahna, zabavna i najbitnije je da djevojka u njoj izgleda maksimalno dobro savjetuju naši najbolji domaći dizajneri koji nastoje udovoljiti željama mladih klijentica.

>>5 maturalnih haljina s domaćim potpisom

'Maturantice naime biraju haljinu po svom vlastitom ukusu, točno znaju što žele i nimalo nisu pod utjecajem medija, a iz godine u godinu postaju sve zahtjevnije' ističe dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

Nepisano je pravilo da se dvije djevojke ne smiju pojaviti u jednakoj ili sličnoj haljini, stoga se po školama sastavljaju liste koje pomažu u pridržavanju pravila.

>>Retro haljinice: Slatka modna igra za dnevni i večernji look

Osim toga haljine primjerice dizajnera Borisa Pavlina su unikati pri čemu je svaka kopija na ovaj način izbjegnuta, a svi dizajneri imaju evidenciju prilikom kupnje pa je kopiranje i nemoguće.

Luka Grubišić za zaigrane djevojke predlaže maturalnu haljinu posutu šljokicama i s velikom mašnom

Ukoliko nijedna haljina u ponudi pak ne zadovoljava ukus klijentica u skladu s njihovim idejama kroje se nove haljine.

A onim maturanticama koje još uvijek nemaju jasnu viziju o maturalnoj haljini naši dizajneri predlažu sljedeće krojeve i dezene haljina s kojima na posebnoj večeri nikako neće pogriješiti.

1. Dizajner Luka Grubišić za zaigrane djevojke tako predlaže maturalnu haljinu posutu šljokicama i s velikom mašnom, lepršavu suknju ili satensku pelerinicu koja je idealna za ples na podiju.

2. Za sve ljubiteljice bajkovitih kreacija Boris Pavlin predlaže plesne haljine s blagim retro štihom 50-tih godina koje otkrivaju noge, a koje bi svaka djevojka prema njegovom mišljenju trebala istaknuti.

3. Aleksandra Dojčinović dizajnerica je čiji krojevi obiluju čistim i ženstvenim linijama pa tako za maturantice preporuča haljine otvorenih leđa pomalo neobičnog kroja koji asimetrično pada ispod koljena.

Druga vrsta haljine su one pomalo moderniziranog princeza kroja koje nose i blagu dozu seksepila ili pak najjednostavniji krojevi lišeni svih dodataka koji ističu ljepotu mladosti i slobodu najljepših godina u životu svake djevojke.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju