Državnička večera na kojoj su glavni uzvanici bili britanski premijer David Cameron te njegova supruga Samantha pažnju je privukla i zbog modno osviještenih supruga koje su se, slučajno ili namjerno, kolorističke uskladile odabravši toalete u plavim nijansama. No, američka prva dama je zbog kroja haljine i otvorenih leđa ipak zaradila više stilističkih bodova

Susreti državnika nisu vijest isključivo za političke rubrike, pogotovo ako su uz njih prisutne njihove supruge. Modni i stilistički izbori više nisu samo bitni kod filmskih i glazbenih zvijezda, jer sve veći utjecaj na oblikovanje trendova i promoviranje dizajnera imaju pravo one, supruge predsjednika i premijera.

Zato se s nestrpljenjem očekivala državnička večera u Bijeloj kući u kojoj su glavni gosti bili David Cameron te njegova supruga Samantha, poznata i kao ambasadorica Britanskog modnog vijeća.

>> Stiže konkurencija Catherine Middleton i Michelle Obami

>> Michelle Obama: Haljina koja oduzima dah

Ona je baš kao i domaćica Michelle Obama izabrala toaletu u plavim nijansama, te je baš kao i američka prva dama ostala vjerna dizajnerima iz svoje domovine. Tako je posudila haljinu Alessandre Rich te odabrala cipele komercijalnog brenda 'Next', dok je njezina modna 'konkurentica' zasjala u Marchesinoj haljini te s glomaznog ogrlicom Toma Binnsa.

Obje su s očekivanom dozom ukusa i elegancije predstavljale svoje zemlje, no iako je Barack Obama izjavio kako britanski par izgleda bolje, zbog izrazito ženstvenog kroja toalete s naglašenim strukom i otvorenim leđima, mnogi su makar i tiho priznali kako je su u ovoj modnoj prijateljskoj utakmici ipak povele Sjedinjene Američke Države.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju