Modna revija jednog od najoriginalnijih dizajnera svih vremena Jena Paula Gaultiera održana u sklopu pariškog tjedna mode vratila nas je nakratko u ne tako davnu prošlost, a pistom su prošetale manekenke odjevene po uzoru na poznata lica koja su žarila i palila osamdesetim godinama

Od Madonne do Michael Jacksona, preko Grace Jones i Annie Lennox pa sve do Sade, vječni dječak Jean Paul Gaultier jednim je udarcem objedinio najutjecajnija lica koja su stvaralački i modno obilježila osamdesete godine prošlog stoljeća.

>> Rublje Jean Paul Gaultiera od sada i u Zagrebu

Kolekcijom za proljeće/ljeto 2013. predstavljenom na pariškom tjednu mode ovaj osebujan i uvijek originalan dizajner pokazao je kako se tmurno i depresivno stanje u društvu ne mora nužno odraziti i na modni svijet.

>> Čistunka vs. koketa: 10 naj komada s milanske modne piste

'Ako se nalazimo u ekonomskoj krizi to ne mora značiti da i mi moramo biti jadni i nositi depresivnu odjeću. Ne mora sve biti u znaku minimalizma, uvijek ostavite mjesta i za zabavu i veselje', izjavio je dizajner koji je svoju zanimljivu priču začinio bojama, seksepilom i razigranim krojevima koji su modu osamdesetih činili originalnom i drugačijom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju