Retro modeli hlača trapez kroja koji su obilježili sedamdesete i dalje su omiljeni komad u ormarima brojnih dama. Sve prednosti modela koji ističe ženstvenost i izdužuje svaku nogu pokazale su Monika Mamić i Heidi Klum. Za večernje druženje bivša voditeljica trapez bordo hlače od pliša kombinirala je uz crni topić i karirani sako, dok ih je bivša manekenka u duetu s bluzom odabrala za poslovnu večeru. Obje dame su popularni kroj kombinirale s trendi štiklama špic vrha

Hlače trapez kroja prizivaju sedamdesete godine kada su se nosile u bezbroj kombinacija. Retro kroj lako se kombinira za dnevne i večernje prilike i svaku nogu čini vitkijom. Ukoliko ste u potrazi za idealnim modelom svakako prilikom isprobavanja pazite na tri osnovna pravila kod kupovine trapezica, a primjere kako kombinirati trapezice pokazale su poznate zvijezde.

>>Monika Mamić: Posve drugačija nakon poroda

3 osnovna pravila kod kupovine trapezica

1. Kroj nogavice
Od struka do koljena traperice trapez kroja trebaju biti uske ili barem strogo pratiti oblik noge. Uski gornji dio ovakvog modela koji ističe bokove idealan je za kombiniranje uz uski top i kratku jaknu ili sako.

2. Visina struka
Kod trapezica svakako treba izbjegavati prenizak struk, osim ako ste savršene građe jer on vizualno produžuje trup i skraćuje noge. Modeli visokog struka idealno su rješenje jer izgledaju ženstveno, izdužuju figuru i prekrivaju sitne nedostatke poput 'šlaufova' oko struka.

3. Duljina nogavice
Trapezice savršeno pristaju uz platforme ili štikle, no kako bi ova dva komada funkcionirala treba voditi računa o duljini nogavice. Ona mora biti dovoljno dugačka da prekrije gotovo cijelu potpeticu. Na ovaj način postići ćete izduženu figuru.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju