Da su oči ogledalo duše, slažu se i visažisti. Upravo zato posebnu pozornost posvećuju njihovu šminkanju. Doznajte kako će plave, zelene ili smeđe oči izgledati još privlačnije i elegantnije

Krupne, naglašene oči još su jedan od trikova koje nudi šminka, no većina žena pri nanošenju sjenila i odabiru boja radi najveće pogreške. Kako se ne bi i vi našli u ovoj situaciji poslušajt savijete stručnjaka.

Prije nanošenja sjenila kapak nanesite korektor ili tekući puder. Nakon toga ga je potrebno fiksirati, a to ćete učiniti puderom u prahu.

Kada nanosite sjenila, krenite od najsvjetlijih nijansi. Ono ne smije biti bijelo ili srebrno već u nekom prirodnom tonu poput nježnih bež zlatnih ili smećkastih tonova koji su vrlo slični boji kože, a nanosite ih na cijelo oko te gotovo do obrve.

Na pregib kapka te lagano prema rubu trepavica nanosimo tamniju boju. Najtamniju nijansu nanesite na sam rub kapka uz trepavice i to od sredine prema kraju oka.

Sjenilo je poželjni nanijeti i na donji kapak. Boja mora biti jednaka ili nešto svjetlija, ali nikako tamnija. Nanosite ga tanjim aplikatorom ili kistom te kratkim vodoravnim pokretima od kraja oka prema sredini i obrnuto.

Bez obzira na boju vaših očiju uvijek je bolje koristiti prirodne boje jer one daju profinjeniji izgled. Sa smeđom, sivom, maslinasto zelenom ili zagasito ljubičastom te bordo ne možete pogriješiti.

>> 5 make up proizvoda koji pristaju svima

>> Kako pravilno prikriti tamne podočnjake?

Maskara se nanosi na samom kraju, ali budite oprezni da ne umrljate kapak . Nađete li se ipak u takvoj situaciji pričekajte da se mrlja od maskare osuše, te laganim i brzim pokretima kistom istrljajte mrlju.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju