Blještava kolekcija nakita koji priča priču o ljubavi između Wallis Simpson i kralja Edwarda VIII prodana je na aukciji za 8 milijuna funti, a narukvica prodana za 4,5 milijuna funti navodno je u Madonninim rukama

Zvijezda cijele kolekcije je narukvica u obliku leoparda ukrašena dijamantima i oniksom koja je krasila ruku vojvotkinje od Windsora.

Edward je narukvicu poklonio Wallis 1952. godine u Parizu dok su živjeli u progonstvu.

Blještavi komad kojeg potpisuje Cartier prodan je za nevjerojatnih 4,5 milijuna funti nakon napete borbe. Šuška se kako bi kupac ove narukvice s povijesnom vrijednošću koja priča priču o jednoj nevjerojatnoj ljubavi mogla biti Madonna, no aukcijska kuća Sotheby ne želi otkriti ime novog vlasnika.

Kraljica popa upravo snima film inspiriran životom i ljubavnom pričom Wallis Simpson, pa je izgleda i sama poželjela dio bogate kolekcije imati za sebe.

Na aukciji je izloženo 20 darova koje je izradio Cartier, a svaki obilježava jedan romantični trenutak u životu Wallis Simpson od početka veze s vojvodom od Windsora.

Sav nakit su Wallis i Edward dizajnirali sami, a Cartier ga je izradio. Najšarmantniji komad je narukvica koju krasi devet križeva. Nju je Wallis nosila 1937. na dan vjenčanja. Prodana je za 600 tisuća funti.

Broš s flamingom koji je Edward darovao svojoj izabranici za rođendan 1940. godine za 1,7 miljuna funti kupio je Cartier kako bi 'vratio' natrag ono što je izradio prije 70 godina.

Cijelu kolekciju je na aukciju ponudio milijunaš Wafiq Said koji je 300 skupocjenih komada kupio na aukciji održanoj 1987. nakon smrti Wallis Simpson.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju