Da svijet još uvijek nije zaboravio svog mračnog genijalca Alexandera McQueena dokazuje i izložba s njegovim kreacijama koja će se u svibnju otvoriti u njujorškom muzeju 'Metropolitan'

U londonskom hotelu 'Ritz' predstavljena je izložba koja će se 2. svibnja otvoriti u njujorškom muzeju 'Metropolitan'. Riječ je o modnoj poslastici koja će predstaviti kreacije britanskog dizajnerskog genijalca Alexandera McQueena.

Postav izložbe nazvane 'Alexander McQueen: Divlja ljepota' će predstaviti njegove radove od prvih kolekcija poput 'Nihilizam' iz 1994. do posthumne kolekcije 'Anđeli & Demoni' iz 2010. godine.

Njegova bezgranična kreativnost koja se nije bojala zaći niti u mračne kutke uma ili povijesti te ih pretočiti u ženstvene kreacije u službi ženskog tijela i vrhunska umješnost krojačkog zanata osigurali su mu status modnog umjetnika kojeg se nitko nije osudio osporiti.

>> VIDEO: Objesio se modni dizajner Alexander McQueen

>> VIDEO: Posljednjih 16 kreacija Alexandera McQueena

'McQueenov rad definitivno pripada umjetnosti. Ne možemo ga smatrati ništa manjim od velikog umjetnika', izjavio je direktor Muzeja Metropolitan Thomas P. Campbell.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju