Da svijet još uvijek nije zaboravio svog mračnog genijalca Alexandera McQueena dokazuje i izložba s njegovim kreacijama koja će se u svibnju otvoriti u njujorškom muzeju 'Metropolitan'

U londonskom hotelu 'Ritz' predstavljena je izložba koja će se 2. svibnja otvoriti u njujorškom muzeju 'Metropolitan'. Riječ je o modnoj poslastici koja će predstaviti kreacije britanskog dizajnerskog genijalca Alexandera McQueena.

Postav izložbe nazvane 'Alexander McQueen: Divlja ljepota' će predstaviti njegove radove od prvih kolekcija poput 'Nihilizam' iz 1994. do posthumne kolekcije 'Anđeli & Demoni' iz 2010. godine.

Njegova bezgranična kreativnost koja se nije bojala zaći niti u mračne kutke uma ili povijesti te ih pretočiti u ženstvene kreacije u službi ženskog tijela i vrhunska umješnost krojačkog zanata osigurali su mu status modnog umjetnika kojeg se nitko nije osudio osporiti.

>> VIDEO: Objesio se modni dizajner Alexander McQueen

>> VIDEO: Posljednjih 16 kreacija Alexandera McQueena

'McQueenov rad definitivno pripada umjetnosti. Ne možemo ga smatrati ništa manjim od velikog umjetnika', izjavio je direktor Muzeja Metropolitan Thomas P. Campbell.