I vi možete imati njegovane ruke i savršenu manikuru. Sve sastojke za sjajne, zaglađene i zdrave nokte zasigurno imate u svome domu. Isprobajte ih

1. Jedite hranu bogatu proteinima
Nokti se sastoje od proteina, pa je važno jesti hranu bogatu bjelančevinama poput jaja, mesa i grahorica. Za brži rast i čvrstoću korisni će biti i proteinski napici s dodatkom vitamina D.

2. Trljajte češnjak
Raspolovite češanj češnjaka, pa polovicama dobro natrljajte rožnate površine. Sokovi iz ovog luka ubrzat će rast noktiju.

Za brži rast noktiju jedite hranu bogatu bjelančevinama poput jaja, mesa i grahorica

3. Obavezni vazelin
Ručno pranje suđa s jakim kemijskim deterdžentima uništit će vaše nokte. Treba li uopće istaknuti da su rukavice apsolutni imperativ prilikom pranja? Rast potaknite redovnim podrezivanjem noktiju, a prije spavanja obavezno nanesite vazelin na cijelu površinu nokta i okolnu kožicu.

4. Nezaobilazni maslinjak
Suhi nokti lakše se lome. Osigurajte njihov elasticitet i vlažnost s tek nekoliko kapi maslinovog ulja! U slučaju iznimne isušenosti nanesite ih na površinu nokta svakih nekoliko sati dok ne primjetite promjenu.

5. Čitajte deklaracije
Izbjegavajte bojanje lakovima za nokte koji sadrže štetne kemijske spojeve kao što su sulfonamidi, tolueni i formaldehidi, jer oni narušavaju prirodnu ravnotežu. Umjesto toga postegnite za prirodnim preparatima za uljepšavanje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju