Ljeto i topli dani okupani suncem je razdoblje kada se najviše djevojaka odlučuje za vjenčanje. Riječ je o posebnom danu za koji mladenka, kuma, ali i gošće žele izgledati besprijekorno. No postoje brojni detalji koji su možda jednako važni kao i glamurozna haljina, a riječ je o frizuri, šminki, ali i lijepim noktima. Doznajte koji su najnoviji trendovi manikure i kakve ukrase za nokte odabrati

Baš kao i šminka, frizura i cipele svaka bi žena trebala voditi računa i o noktima koji su u posljednje vrijeme jedan od najvažnijih modnih dodataka.

No svaka prigoda zahtjeva drugačiji pristup. S obzirom da je vrijeme vjenčanja a svaka mladenka, kuma i gošće žele izgledati besprijekorno važno je da elegantne nokte uskladite s haljinom.

O tome zna Akademska slikarica Gea Golović koja već godinama svojim malim umjetničkim djelima oduševljava brojne mladenke. Vlastite je nokte ukrašavala još od malih nogu igrajući se s bojama i oblicima. Posljednje dvije godine ova Riječanka se posvetila radu s akrilom i gelom te crtanju najsitnijih detalja koji nokte dovode do savršenstva.

'Od osnovne škole sebi crtkam po noktima, a kako tada nije bilo gela premazivala sam crteže prozirnim lakom. Nokti su opisivali i važne dijelove mog života pa su tako bili ukrašeni prometnim znakovima kada sam polagala vozački ispit ili portretima Lennyja Kravitza kada sam se spremala na njegov koncert. Velika je to ljubav!', objašnjava Gea koja osim crtanja, slikanja i oslikavanja noktiju gaji veliku strast i prema fotografiji.

Iako u današnje vrijeme ne postoje pravila kada je riječ o boji vjenčanice mladenke još uvijek najčešće odabiru nježne tonove ili tradicionalnu bijelu haljinu. Upravo taj trend prati i manikura. Nokti bi trebali biti usklađeni s bojom vjenčanice.

Ne pretjerujte s bojama i ukrasima je u prvom planu trebate ipak biti vi. Nježno ružičasta, mliječno bijela ili boja breskve odličan su odabir.

Što se ukrasa tiče u trendu su cirkoni i šljokice koji bi također trebali pratiti ukrase na haljini ili u kosi.Imate li vjenčanicu sa srebrnim detaljima ili bijelim cirkonima izbjegavajte zlatne ukrase na noktima.

>> 3 ljetne manikure koje morate isprobati

>> 5 stvari u kojima se ne smijete pojaviti na vjenčanju

Ako ste kuma ili gošća preporuka je da i u toj situaciji budete umjereni. Kričave i žarke boje ostavite za plažu ili noćne izlaske, a za glamuroznu manifestaciju kao što je vjenčanje budite elegantni u svakom pogledu.

Duljina noktiju je individualan izbor koji ovisi o ukusu djevojke ili žene koja ih nosi. Isto vrijedi i za oblik koji može biti četvrtast, ali u posljednje vrijeme se sve više žena vraća ovalnom, prirodnom obliku noktiju pa čak i šiljastom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju