I vi možete uspješno urediti nokte kod kuće. Pridržavajte se ovih pravila urednog nanošenja, sušenja i čuvanja laka za nokte i odlični rezultati neće izostati.

1. Umočite štapić za čišćenje uši u vazelin te ga pažljivo nanesite na kožicu oko noktiju. Ovako ćete spriječiti razlijevanje laka za nokte, te ga lakše odstraniti ako "pobjegne" sa strane prilikom nanošenja.

2. Bezbojni lak aplicirajte na nokte dvaput prije nego što nanesete lak za nokte u boji, i tako spriječite prijevremeno ljuštenje.

3. Ako želite istaknuti boju laka za nokte, kao bazni lak upotrijebite bočicu bijelog mat laka za nokte.

Slika nije dostupna Tamno, tamnije, najtamnije: 10 lakova za nokte u nijansama crvene koje su stvorene za jesen

4. Upotrijebite selotejp ako želite obojiti nokte s dvije različite boje. Lak svijetlije boje nanesite na cijeli nokat, pustite da se osuši, pa ljepljivu traku zaljepite na mjesto na kojem želite da ostane ta boja. Lak u drugoj boji nanesite preko izloženog nokta. Kad se i drugi sloj osuši, uklonite traku i uživajte u vizualnoj umjetnosti u dvije boje.

Vazelinom spriječite 'razlijevanje' laka za nokte, a dvostrukim slojem baznog bezbojnog laka ljuštenje boje

5. Nakit za nokte postavite na željeno mjesto uz pomoć bijele olovke za oči ili one za francusku manikuru. Vrhom olovke "nabodite" cirkončić pa ga pažljivo prenesite na nokat

6. Napravite svoj lak za nokte miješajući bezbojni lak s sjenilom za oči u prahu.

Slika nije dostupna "Miješana" manikura: Elegantni spoj zbog kojeg je teško skinuti pogled s noktiju

7. Obojene i osušene nokte uronite u hladnu kupku vode i leda kako bi stabilizirali boju na notkima i povećali trajnost manikure.

8. "Opustite" zaglavljeni čep bočice laka za nokte tako što ćete ga potopiti na par minuta u čašu punoj tople vode. Na isti način možete omekšati i stvrdnuti lak u bočici.

9. Odstranite dosadan lak za nokte sa šljokicama na sljedeći način: dobro umočite vaticu u aceton, vaticu omotajte oko nokta, prekrijte vaticu aluminijskom folijom koji ćete zavezati običnom gumicom. Ostavite da aceton tako djeluje 5 minuta. Odmotajte foliju i vaticu te jednostavno odlijepite preostali lak za nokte.

Slika nije dostupna Lijepi i zdravi: Osam savjeta kako ojačati i obnoviti nokte nakon gel manikure

10. Organizirajte lakove za nokte u posebnoj kutiji koju ćete pohraniti na hladnom i suhom mjestu. Ako ih imate mnogo, gornji dio čepa prekrijte selotejpom, te nanseite malo laka za nokte na njega –kako biste odmah na prvi pogled mogli vidjeti koji vam lak treba bez dodirivanja bočica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju