Ombré pramenovi apsolutni su hit ove sezone, a osim na kosi sve veću popularnost ova tehnika stječe i u nail artu. Ombré manikura koju karakterizira gradacija boja od svjetlijih do tamnijih nijansi boja idealna je za neopterećeno uživanje u ljetnim mjesecima kada palete duginih boja u stilu dosežu svoj maksimum. Donosimo najjednostavniji način kako ombré manikuru možete napraviti sami kod kuće

Uz klasičan ombre efekt u kojemu boje blijede postepeno od svjetlijih prema tamnijim nijasama ovo ljeto posebno popularna je nova tehnika u kojoj se izvode jasni prijelazi od čak tri boje u potpuno različitim nijansama.

>>Čupava manikura: Od sada krzno i na noktima

U nekoliko koraka ombre efekt na noktima možete napraviti sami kod kuće:

Ombré manikura koju karakterizira gradacija boja od svjetlijih do tamnijih nijansi boja najljepši je modni ljetni dodatak

Potreban materijal za ombre manikuru:
- mat bijeli lak
- spužvica za nanošenja pudera
- aceton
- 3 boje laka za nokte u bojama po vlastitoj želji koje nanosimo od svjetlijih prema tamnijim.

>>'Obrnuta' manikura kojoj nije odoljela niti Jennifer Lopez

Postupak izrade ombré manikure:

1. Korak
Spužvicu koja se inače koristi za nanošenje pudera prerežite po pola i na kratko umočite u vodu prije korištenja. Na ovaj način spriječit ćete prebrzo upijanje laka. Na nokte nanesite mat bijeli lak u jednom sloju i pustite da se osuši.

Usudite se poigrati s bojama lakova za nokte, ombré podnosi i najšarenije nijanse



2. Korak
Kako bi postigli efekt ravnomjernog sjenčanja odaberite tri kontrastne boje laka za nokte. Prvi lak u najsvjetlijoj nijansi u jednom potezu kista nanesite na dno spužvice, potom to isto napravite s preostale dvije nijanse pazeći da budu jedna iznad druge ravnomjerno nanesene na spužvicu.

3. Korak
Spužvicu s nanesenim lakovima nježno utapkajte po površini nokta, ovaj postupak ponovite dva puta kako bi ispunili sve praznine. Prije negoli prijeđete na drugi nokat ponovite nanošenje lakova na spužvicu.

4. Korak
Pustite da se lak posuši i na kraju lakiranje završite s bezbojnim lakom koji će ombre efektu na naoktima podariti sjaj.

5. Korak
Višak laka oko noktiju jednostavno uklonite pomoću štapića za uši koje ste prethodno natopili u acetonu i vaša trendi ombré manikura je spremna za 'izlazak'.

U priloženom videu lako možete naučiti kako nokte ukrasiti u trendi ombré tehnici.   

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju