Iako još nije poznata konačna cijena nakita Nenada Sovilja u utorak predstavljenog u zagrebačkoj Gliptoteci, sigurno je da pokazana kolekcija sadrži najskuplje visoko draguljarske komade u Hrvatskoj

Mladi i respektabilni dizajner nakita, 29 godina star Nenad Sovilj koji se isprva predstavio ogrlicama, medaljonima i narukvicama od sintetske smole u koju je integrirao čipku, metal te čak preparirane insekte, s vremenom je postao tvorac nekih od najljepših i najcjenjenijih komada nakita.

Povodom svoje pete godišnjice rada dizajner je predstavio novu limitiranu kolekciju u zagrebačkoj Gliptoteci.

Nju čine visoko draguljarski komadi koji su ovom prilikom tek predstavljeni javnosti, dok će u prodaji biti u prosincu ove godine.

No, iako njihove cijena još uvijek nije otkrivena već se sada sa sigurnošću može reći kako su to najskuplji prstenovi u Hrvatskoj. Što ih čini toliko skupocjenima?

Svaki prsten je od 14 karatnog zlata ukupne težine oko 45 grama i 18 komada dragog kamenja koji čine težinu od oko 7 karata. Ovisno o prstenu, tu su rubini, smaragdi, safiri, peridoti, granati, akvamarini, citrini, ametisti te 8 dijamanata 'brilliant cut' na svakom od njih.

>> Skupocjeni nakit s crvenog tepiha

Tko će biti gospodari prstenova čija cijena vrtoglavoj visini daje barem još desetak tisuća dodatnih katova, saznat ćemo u božićnoj sezoni darivanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju