Perete li kosu samo kad je zaprljana ili to činite svakog dana misleći da je tako najbolje za vašu kosu? Jeste li sigurni da pravilno koristite šampone?

Riješite se navike nanošenja šampona izravno na kosu. Šamponirajte tjeme i kosu na način da prethodno na dlan nanesete jednaku količinu šampona i vode te ih prije nanošenja pomiješajte.

Usto, osobe sa suhom kosom ne bi smjele prečesto prati kosu (nikako svaki dan!), a prilikom pranja kose trebale bi dobro izmasirati vlasište čime će poboljšati njegovu prokrvljenost i potaknuti izlučivanje loja.

Šamponirajte tjeme i kosu na način da prethodno na dlan nanesete jednaku količinu šampona i vode te ih prije nanošenja pomiješajte

Dakako, to pravilo ne vrijedi za osobe s masnom kosom, jer masnim žlijezdama na njihovu tjemenu ne treba dodatnog poticaja, obzirom da izlučuju previše masnoće.

Ipak, ne ovisi sve o njezi kose pa treba u obzir uzeti i genetsku sklonost dok posebnu pažnju valja posvetiti načinu prehrane.

Šampon za suho pranje- ekspresno rješenje
Svima nam se dogodi da ne stignemo oprati kosu, a masni rezanci zadnje je što želimo imati na glavi planiramo li izaći van.

U takvim slučajevima savjetujem mali trik: šampon za suho pranje nanesite 10 cm od tjemena, raščešljajte kosu i oblikujte frizuru po želji. Pripazite - postoje šamponi za suho pranje za tamnu i svijetlu boju kose.

Ako ipak nemate kod kuće šampon za suho pranje, a hitno morate izaći među ljude i preživjeti dan s masnom kosom, napudrajte kosu dječjim puderom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju