Kolekcije koje se pripremaju za tjedne mode mjesecima se planiraju i šiju u tajnosti, ali unatoč tome i jedinstvenosti rukopisa svakog dizajnera dogodi se ponavljanje uzorka printa ili krojeva. Veliki umovi možda misle jednako, a dvojica takvih u svijetu mode, Tommy Hilfiger i Marc Jacobs, sljedeću sezonu zamišljaju obilježenu prugicama

Marc Jacobs kolekcije za Louis Vuitton dizajnira u 'finim rukavicama', vodeći računa o tradiciji najkopiranijeg brenda na svijetu.

>> Njujorška elegancija s potopisom Monique Lhullier

Ali prilikom osmišljavanja modela za vlastitu modnu kuću , ne boji se pretjeranosti, prenaglašenosti, političke angažiranosti kao niti faktora neočekivanosti kojim uvijek svijet dizajna drži u neizvjesnosti.

>> Victoria Beckham: Revija koja je zatvorila usta skepticima

Njega je tako na aktualnom tjednu mode iznenadio smirenom kolekcijom inspiriranu 60-im godinama prošlog stoljeća koja bi lako mogla nositi i logo 'LV'.

Geometrijski koncept kolekcije, dominantnog uzorka prugica različitih debljina i smjerova prizivao je retro klubove i kupališta kakvih se sjećamo iz romantičnih filmova iz prošlosti.

Prugaste su bila hlače i haljine Tommyja Hilfigera čije je domoljubni trikolor crvene, bijele i plave obilježio prirodne tkanine poput lana i pamuka.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju