Prve znakove starenja lako je prikriti bojama za kosu, no sve manje je onih koje svoju prirodnu vlas žele u potpunosti mijenjati, pa su u potrazi za manje agresivnim metodama. Frizerka Nikolina Perković otkriva brzopotezna rješenja pomoću inovativnih proizvoda ili načina šišanja koji najbolje prikrivaju prve sijede vlasi

Nedavno je na elegantnom izdanju Catherine Middleton posebno upečatljiva bila nova frizura ili točnije otkriveni detalj. Naime ravno uz lice posloženi pramenovi bez volumena u prvi su plan stavili sijede vlasi 31 godinu stare vojvotkinje.

Sličan prizor često je zabilježen na paparrazzo fotografijama glumice Katie Holmes čije sijede vlasi otkriva ležerna frizura. Jasno je kako obje dame prve znakove starenja lako mogu prikriti bojama za kosu, no frizerka Nikolina Perković otkriva kako je sve manje onih koje svoju prirodnu vlas žele u potpunosti kamuflirati, pa su u potrazi za manje bolnim metodama.

Sprej za posvjetljivanje kose, jedna je od brzih opcija koja spašava kada želite imati zalizanu i svečanu frizuru, te naravno kamuflirati sijede

>>Spas u zadnji čas: Trendi frizura idealna i kada vam je kosa neoprana

Za sve dame s prvim sijedim vlasima Nikolina preporuča brzopotezna rješenja koja uspješno prikrivaju znakove starenja:

1. Preljev bez amonijaka dostupan je na gotovo svim policama trgovina, a njegova je prednost niz boja koje imitiraju prirodnu boju vlasi, trajanje od 4- 6 tjedana i lak način nanošenja.

2. Maskare za kosu veliki su hit u posljednje vrijeme, a mogu se naručiti putem interneta. Služe za jednokratnu upotrebu, napravljene su od guste teksture i nanose se pomoću četkice direktno na sijede vlasi.

3. Sprej za posvjetljivanje kose, jedna je  od spasonosnih opcija kada želite imati zalizanu i svečanu frizuru, te naravno kamuflirati sijede. Nanosi se direktno uz dužinu cijelog sijedog pramena i stvaraju blagi ombre efekt, koji se uklanja pranjem.

Gusto odrezane ravne šiške izvrsno su rješenje za prikrivanje prvih sijedih vlasi

Za sve one koji traže trajnije rješenje u prikrivanju prvih sijedih vlasi Nikolina preporuča promjenu frizure. 'Ono što svakako treba izbjegavati su zalizane i spljoštene frizure koje najviše otkrivaju sijede. Rješenje je način šišanja koji stvara volumen, jer gustoća kose podignute od tjemena najbolje prikriva sijede vlasi' istaknula je Nikolina i preporučila dvije vrste šišanja:

4. Prednji stepenasto odrezani pramenovi
Ukoliko su vam šiške 'rez' na koji vam se teško odlučiti, sijede možete zakamuflirati i stepenasto odrezanim prednjim pramenovima. Važno ih je posložiti u frizuru koja prekriva čelo i pada na stranu.

5. Guste ravno odrezane šiške
Prve sijede obično se pojavljuju uz rubove rasta kose pa ih je najlakše prekriti rezanjem šiški. Guste ravno odrezane šiške osim što omekšavaju konture i pomlađuju lice, one najbolje prikrivaju prve znakove starenja.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju