Iako su angažirane zbog njihove prirodne ljepote Julia Roberts i Christy Turlington ipak nisu bile dovoljno lijepe za poznati brand L'Oreal. Trebamo li se sramiti svojih godina i starenja?

Fotografije za reklamnu kampanju proizvoda za zreliju kožu u potpunosti su retuširane, a lica Julie RobertsChristy Turlington, ljepotica koje su prešle 40 su se pretvorila u neprirodne lutke bez ijedne mane.

Upravo zbog toga agencija koja kontrolira standarde u oglašavanju zabranila je reklame pod obrazloženjem da takav način oglašavanja zavarava potrošače i šalje im lažne poruke o proizvodima.

Prva reklama takvog tipa zabranjena je 2009. godine na kojoj tada šezdesetogodišnja bivša manekenka Twiggy reklamira kremu za lica branda Olay, a fotografija je toliko obrađena da bivša manekenka izgleda barem 10 godina mlađa.

No problem ne leži u samoj reklami već u iskrivljenoj slici ljepote koja sudeći po liderima iz svijeta mode i ljepote ne postoji bez pomagala poput photoshopa, gladovanja ili estetskih zahvata.

Je li ovim ljepoticama doista potreban Photoshop i treba li se sramiti svojih godina i starenja pitanje je koje si, zahvaljujući ovakvim prikazivanjem ljepote, svakodnevno postavljaju žene i djevojke diljem svijeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju