Romana Blažević bavi se dizajniranjem nakita, a u njezinoj kolekciji postoji ponešto za svakoga. Iako je sve počelo kao igra, danas izrađuje nakit koji ističe stil i unikatnost osobe koja ga nosi te je pristupačan cijenama

Koliko se dugo baviš izradom nakita i kako je ta priča započela?
Vidjela sam ogrlicu u gradu koja mi se svidjela, ali nije mi se svidjela i cijena. Pomislila sam zašto ju ne bih napravila sama i tako je sve počelo. I prije sam često modificirala nakit i dodavala neke svoje sitnice, ali tu je počelo za ozbiljno. Prijateljice su se oduševile, a jedna mi je napravila i Facebook stranicu i narudžbe su počele stizati.

Kome je namijenjen nakit koji izrađuješ?
Uvjerena sam da među nakitom koji izrađujem svaka žena može pronaći nešto za sebe. Sigurna sam da će moj nakit s veseljem nositi kako moderne djevojke, tako i poslovne žene, majke i tinejdžerke. Bilo da se odlučite za bezvremenske bisere i čipku, starinske medaljone, satenske mašne ili neki od komada jarkih boja iz nove kolekcije, ovaj nakit istaknut će vaš stil i unikatnost.

Nakit najčešće prilagođavam godišnjem dobu, ali i kupcima čiju se svaku želju trudim ispuniti i napraviti im poseban komad nakita po njihovoj želji. Trudim se da bude svima pristupačan te se cijene nakita kreću od 30 do 300 kuna.

Gdje crpiš inspiraciju?
Inspiraciju crpim iz sebe same, svojih frendica i raznih časopisa. Radim stvari koje sam si željela kupiti, a nisam imala gdje. Ideje mi najviše naviru kad šećem gradom ili prije spavanja. Ponekad ne mogu dočekati jutro da sprovedem neku ideju u djelo.

Pratiš li trendove u modi? Koliko je tebi moda važna u životu?
Pratim trendove, ali ne previše. Moda mi je moglo bi se reći važna, čak prije zanimljiva, ali teško da mi može nametnuti nešto što mi se ne sviđa. Imam svoj stil koji se malo mijenjao s godinama.

Što predlažeš za proljeće/ljeto i koje boje prevladavaju u novoj kolekciji?
Predlažem cvjetne uzorke i jarke boje, naravno i bijelu, prljavo rozu i boje puderastih nijansi koje su nezaobilazne ovu sezonu i moram priznati jako mi se sviđaju, posebice kad je riječ o čipki. Za ovo ljeto moji favoriti su koraljna, tirkizna, smaragdno zelena, ciklama i ljubičasta boja koje i prevladavaju u novoj kolekciji.

Otkrij nam nekoliko trikova kako pravilno nositi nakit?
Nakit je idealan za podizanje odjevnih kombinacija i razbijanje monotonije, ali treba ga nositi s ukusom i mjerom. Ako je uočljiv i velik dovoljan je jedan. Na primjer ako nosite velike kičaste naušnice nikako nemojte staviti i ogrlicu. Nemojte kombinirati zlato i srebro, osim ako se ne radi o jednom komadu nakita napravljenog od te kombinacije. Uvijek pazite da pristaje uz vašu dob i uz vašu odjeću.

Zadovoljna.hr i RoJewellery daruju vam proljetnu ogrlicu!

Ogrlicu ukrašenu ružičastim cvijetom i kuglicama koja će osvježiti proljetni look dobila je Marija Gega iz Vinkovaca.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju