Poznat po upečatljivim, šokantnim pa čak i uznemirujućim reklamama modna marka Diesel odlučila je nastaviti niz i s još jednom kampanjom napraviti pravi medijski 'bum'. Riječ je o predstavljanju nove kolekcije za koju su pozirali atipični modeli

Naime, novi umjetnički direktor popularnog brenda Diesel odlučio je odjeću prezentirati na modelima svih tipova i veličina te ih je putem kastinga održanog na društvenoj mreži Tumblr 'sakupio' direktno s ulica New Yorka.

U novoj Dieselovoj kampanji umjesto modela poziraju umjetnici među kojima je i XL slikarica te androgeni olimpijski plivač

>> Diesel još uvijek šokira provokacijama

Riječ je o modelima koji nose velike konfekcijske brojeve te androgenim modelima, odnosno muškarcima koji se građom tijela, frizurom i make-upom savršeno uklapaju u kolekciju ženske odjeće.

'Za kampanju sam želio pronaći originalne ljude iz područja umjetnosti koji reflektiraju raznoliko i kreativno društvo u kojem danas živimo, a ne tipične manekenke ', izjavio Nicola Formichetti koji je donedavno bio stilist popularne pjevačice Lady gage.

>> Zabranjeni Dieselovi 'nemoralni' plakati

Među ostalima, kampanju pod nazivom 'Diesel Rebooth' opisuju 22 godine stara slikarica Michelle Calderon koja nosi XXL modele, Helen Primack - petnaestogodišnja studentica umjetničke škole ' Frank Sinatra' i Benjamin Ackermann - 23 godine star fotograf i glazbenik.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju