Jesu li četrdesete nove tridesete nismo sigurni, no istraživanje je pokazalo kako se žene nakon navršene 40. godine odijevaju smjelije, a minice su im kraće nego u tridesetima. Ipak najkraće suknje pripadnice ljepšeg spola nose u dobi od 23 godine

Anketa koju je naručio lanac trgovina odjećom Debenhams pokazala je kako je prosječna dužina suknje za žene u dobi od 34 do 40 godina - 36 cm.

>> Jelena Rozga: Kratko, usko i ružičasto

>> Je li to moguće? Victoria Beckham bez potpetica!

Anketa je naručena kako bi se otkrili razlozi novostečene samouvjerenosti modernih žena kojoj svakodnevno pridonose slavne ljepotice koje su prešle četrdesetu te rado pokazuju vretenaste noge u kratkim suknjama. Predvodnice su Jennifer Aniston (43), Jennifer Lopez (42) i Halle Berry (45).

Suknje su najkraće u dvadesetima!
Dvadesete su godine u kojima pripadnice ljepšeg spola najradije pokazuju noge, a najkraće suknje žene nose u dobi od 23 godine. Što se žena više približava tridesetima, dužina njezine suknje raste pa se tako 23 centimetara pretvara u 37 centimetara u srednjim dvadesetima. S 27 žene se ponovno okreću kraćim suknjama.

U kasnim tridesetima noge su u drugom planu, a toga se pridržavaju slavne dame Angelina Jolie (37) i Victorija Beckham (38), no nakon navršene 40. godine suknja ponovno postaje kraća. Za ponovno prikrivanje koljena pripadnice ljepšeg spola čekaju navršenih 49 godina.

Rezultati istraživanja pokazali su kako žene vole svoje tijelo te su pune samopouzdanja pa se i odijevaju u skladu s tim.

Mini suknju je 'izumila' 1964. godine britanska modna dizajnerica Mary Quant.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju