Poznato je kako je ženska torbica čuvarica tajni, spremište brojnih stvarčica u 'SOS' prilikama i odraz platežne moći. No stručnjaci za govor tijela tvrde kako je način nošenja torbe, a ne njezin izgled i sadržaj, pravo ogledalo njezine vlasnice

Poznato je kako naš izgled, odijevanje, izraz lica i držanje utječu na našu svakodnevnu interakciju s ljudima, prilikom susreta ovim karakteristikama ostavljamo prvi dojam.

>>Torbe koje nas mame s modnih pista

Stoga tvrdi britanska stručnjakinja za govor tijela Patti Wood ne treba zanemariti ni omiljeni ženski modni dodatak, torbicu. Način nošenja torbice naime otkriva puno više o njezinoj vlasnici negoli što to otkriva kako je uvriježeno, sadržaj torbice.

>>Clutch torbica samo po vašem ukusu

'Kuka ruka'
Omiljeni način nošenja torbe poznatih dama je popularni i najkopiraniji položaj u kojem je torba obješena preko ruke. Ovaj način nošenja označava moć, torba je u ulozi medalje časti i daje vam na osjećaju superiornosti. Osim toga ovakav položaj je idealan za isticanje torbi s potpisom kada se njezina vlasnica ne libi pokazati svoju platežnu moć.

Način nošenja torbe preko ruke označava moć, torba je u ulozi medalje časti i daje na osjećaju superiornosti

'Tegljač'
Ako spadate u skupinu dama koje uvijek nose više od jedne torbe, primjerice jednu preko ramena i jednu u ruci to vas odaje kao umornu, iscrpljenu osobu često odsutnu i u žurbi. Osim toga teško se nosite s prezentiranjem sebe u javnosti zbog čega svoj identitet krijete iza hrpe torbi različitih modela.

'Slobodna ruka'
Nošenje torbe na način da je prebačena preko ramena i pozicionirana na suprotnoj strani tijela osobađa prije svega  ruke. Ovaj način najčešće biraju mlade djevojke i on je koristan jer omogućava slobodnu komunikaciju s okolinom, ali ističe i štrebersku stranu vlasnice.

'Štit'
Popularna clutch torbica koja je najčešći odabir za večernje i svečane prilike također puno otkriva o svojoj vlasnici. Naime ukoliko ju držite objema rukama u stavu prekriženih nogu znači da ste sramežljiva osoba koja ima naum štititi svoja dobra. Odraz je to i obrambenog stava koji i nije idealan za druženja, poruka koju odašiljete o sebi je da i niste pretjerano druželjubljiva osoba.

'Igračica'
Način nošenja torbice pod rukom popularizirale su protagonistice ulične mode u naumu da ovakvim nonšalantnim držanjem torbice što uvjerljivije daju do znanja kako je moda za njih samo igra. Torba u ovom slučaju ne predstavlja odraz moći, njezinoj vlasnici važniji je sadržaj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju