Da je vječna mladost vrlo skupa znaju brojne holivudske zvijezde, Nije riječ o estetskoj kirurgiji već o kozmetičkim proizvodima čije se cijene penju vrlo visoko. Biste li kupili kremu za lice od 18 tisuća kuna?

Žene su za mladenački izgled spremne potrošiti velike novce. To znaju poznate kozmetičke kuće koje gotovo svakodnevno na tržište plasiraju brojne proizvode koji dosežu vrtoglave cijene od tri mjesečne plaće.

Najskuplji proizvod koji se trenutno nudi je La Mer serum za lice koji obnavlja kožu, a cijena mu doseže vrtoglavih 18 tisuća kuna.

Tu je i Estee Lauderova krma za lice za pomlađivanje kože koju ćete morati izdvojiti 7 tisuća kuna.

Iako je najčešće riječ o dobroj reklami s potpisom, svaki će proizvod ipak pronaći svoga kupca, no stručnjaci upozoravaju kako skupa kozmetika nije nikakva garancija.

'Vrlo često se događa da neka krema ima vrlo visoku cijenu, ali gotovo nikakav učinak. Iso vrijedi i za jeftinije proizvode koji ponekad imaju vrlo učinkoviti djelovanje', objašnjava dermatologinja Maja Ceković.

Na trećem mjestu se nalazi koncentrirani serum La Praire koji sadrži 24 karatno zlato, a djeluje na hidrataciju i regeneraciju kože, kao i na postojeće bore. Cijena mu iznosi vrtoglavih pet tisuća kuna.

>> Oprez: Kreme za lice su pune bakterija!

>> Koliko nas truje kozmetika?

Ada je dermatolog brojnih holivudskih zvijezda doktor Perricone izbacio proizvod koji zaglađuje odnosno ravna kožu, izazvao je oduševljenje, a navodno kod čak 70 posto žena rezultati su bili uspješni. Takva pegla za lice će vas stajati četiri i pol tisuće kuna.

Broji skupi proizvodi sadrže vrlo neobične sastojke poput otrova zmije ili sperme ili kavijara ali dermatolozi uvjeravaju kako su takvi sastojci čista izmišljotina i nemaju nikakva svojstva.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju